• Per. Mar 28th, 2024

İslamofobi O Kente de Sıçradı! Camiye Bir Haftada İkinci Saldırı

ByHaber Merkezi

Kas 24, 2018

İslamofobi O Kente de Sıçradı! Camiye Bir Haftada İkinci Saldırı

HOLLANDA’nın Ede kentindeki Hollanda Diyanet Vakfına (HDV) bağlı Ulu Camisi ve çevresine İslamofobik ifadeler içeren pankartlar asan aşırı sağcı Voorpost hareketi, sosyal medyadan da “İslam terörünü durdur” ve “İslamlaşmayı durdur” ifadelerinin yazılı olduğu pankartların fotoğrafını paylaştı.

Ulu Cami Vakfı Başkanı Hüseyin Durmuş, Ede kentinde ilk defa böyle bir durumla karşılaştıklarını. bir hafta arayla iki saldırı olduğunu söyledi. Durmuş, “İlk saldırıda ‘Helal kesimi durdurun’ yazılı bir afiş caminin penceresine yapıştırıldı. Bunu medyaya bilerek yansıtmadık. Bu grubun istediği zaten medyada yer alarak, ilgi çekmek” dedi.

BELEDİYE: CAMİYE ZARAR GELMEDİĞİ SÜRECE BİR ŞEY YAPAMAYIZ

Olaydan bir hafta sonra ise caminin etrafındaki sokak lambalarına ve yakınındaki inşası süren bir binanın girişine İslamofobik yazıların asıldığını aktaran Durmuş, şöyle devam etti: “İki saldırıyı da polise şikayet ettik. Polis, caminin önüne gelerek ilk incelemeleri yaptıktan sonra yazıların içeriği yüzünden değil pankartların camiden izinsiz asıldığı için inceleme yapacaklarını bildirdi. Belediye başkanı da camiye zarar gelmediği sürece bir şey yapamayacakları için üzgün olduğunu söyledi.”

Bir cevap yazın