• Per. Nis 18th, 2024

ÇILGIN TÜRK YOLU PARA İLE KAPLADI

Mustafa Koçak / Özcan Özbay (Özel Haber)

Hollanda nın Lahey kentinde bir Türk esnaf dükkanının önünü bu güne dek biriktirdiği 155 ülkeye ait 3.500 adet bozuk paralarla kapladı.

Korte Poten 6 Denhaag adresinde esnaflık yapan Recep Işık isimli vatandaş Hollanda da ilgi odağı oldu. Uzun zamandır biriktirdiği 155 ülkeye ait toplam 3.500 adet eski demir paralarla dükkanının önünü kaplayan Recep Işık ın dükkanı ziyaretçi akınına uğruyor. Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Işık “Çocukluk yıllarımda hem Müzikle uğraşırken 4 yılda ayakkabıcılık yaptım. Bozuk para toplamaya bu zaman içinde başladım. Sonrasında rahmetli Barış Manço ile tanıştım ve grubunda müzik yapmaya başladım. Barış Manço nun vefatının ardından grup dağıldı. Bende eşimin Hollanda lı olmasından dolayı Hollanda ya yerleştim. Çocukluk yıllarımda yaptığım ayakkabıcılık mesleğine yeniden başladım. Dükkanı açtıktan sonra biraz değişiklik olmasını düşündüm ve o güne dek biriktirmiş olduğum 155 ülkeye ait toplam 3500 adet bozuk parayı dükkanın önüne yola kapladım. Çevre sakinlerinin çok ilgisini çekti. Çevreden vatandaşlarda bozuk paralarını getirmeye başladı. Halen elime geçen bozuk paraları yola kaplamaya devam ediyorum. Şu an birikmiş olan para toplamı 4000 i buldu. Dünya da böyle bir şey olup olmadığını araştırırken Bu dalda bir Dünya rekoru kırdığımızı öğrendik. Durumu Guinness Rekorlar Kitabı temsilcilerine gönderdik. Kendileri suan inceleme yapmaktalar. İnceleme sonrasında onaylandığında bu olay bir Dünya Rekoru olarak tanınıp Guinness Rekorlar kitabında da yerini alacak.”dedi.

Ne olursa olsun ele geçen birikmiş madeni paraların tümünü caddeye döşemeye devam edeceklerini de belirten Işık “Rekor kırarsak bu bizim için süpriz olacak ama her ne olursa olsun bu caddeyi elimize geçen madeni paralarla kaplamaya karar verdik.”dedi.

Bir cevap yazın