• Sal. Nis 16th, 2024

Twitter’a ‘Wilders’in Hesabini Dondurun’ Basvurusu

ByHaber Merkezi

Kas 5, 2018

Twitter’a ‘Wilders’in Hesabini Dondurun’ Basvurusu

HOLLANDA Diyanet Vakfi (HDV) çatisi altinda görev yapan TICF adina açilan davanin avukati Hollanda Türk Hukukçular Birligi (THB) Baskani Ejder Köse, Twitter araciligiyla Geer Wilders’in Islamofobik paylasimlarinin tüm dünyaya yayilmasinin saglandigini belirtti.

Wilders’in Müslümanlara sürekli hakaret ettigini ve siddeti mesrulastirdigini ifade eden Köse, düzenli olarak bu konuda siniri astigini söyledi.

Köse, Wilders’in bu yil mart ayinda sosyal medya hesabindan, Islamofobik seçim kampanyasi filmi paylastigini ve basvuru üzerine savciligin Wilders’in yargilanmayacagi yönünde karar verdigini hatirlatarak, “Bu yüzden Wilders’in Islamofobik saldirilarini durdurmak için baska arayislar içerisine girdik. Eger ceza hukuku üzerinden olmuyorsa, biz de o zaman hakkimizi özel hukuk üzerinden arariz” dedi.

RET GELIRSE TÜRKIYE’DE AÇARIZ

Azinlik toplulugunun dinine ve özel hayatina karsi saldirilarda daha fazla korunmaya ihtiyaci oldugunu savunan Köse, Müslümanlarin Hollanda kanunlari tarafindan yeteri kadar korunamadigi için bu Islamofobik saldiriyi uluslararasi arenaya tasidiklarini kaydetti. Köse, Twitter’a karsi hukuki prosedürün baslatilacagini belirterek, “Twitter’dan basvuru için ret cevabi gelirse Türkiye, Fas, Pakistan ve Endonezya’da hukuki prosedür baslatilarak suç duyurusunda bulunacagiz. Bunu ilk önce Türkiye’de yapacagiz. Bu ülkelerde Islamofobik açiklamalar cezali oldugu için sadece Wilders degil, Twitter da ceza alabilir” diye konustu.

Bir cevap yazın