• Per. Nis 25th, 2024

Hollanda’da AB’nin Göç Politikalari Protesto Edildi

ByHaber Merkezi

Kas 4, 2018

Hollanda’da AB’nin Göç Politikalari Protesto Edildi

Hollanda’nin Lahey kentinde Avrupa Birligi’nin (AB) mülteci ve göçmen karsiti politikalari protesto edildi.

Anti-Fasist Eylem (AFA) adli sivil toplum hareketi tarafindan organize edilen protestoya, ülkede kamplarda kalan mültecilerle birlikte çok sayida kisi katildi.

Uluslararasi Adalet Divani (UAD) önünde toplanan, “Hiç bir insan kaçak degil, herkes için hareket özgürlügü” ve “mültecilere kapimiz açik, hiç kimse kaçak degil” yazili pankartlar tasiyan göstericiler, “göç bir uç degil”, “mültecilere kapimiz açik”, “herkes özgür olana kadar hiç kimse özgür degil”, “Dünya herkesin” ve “sinirlari aç, mültecilere kapimiz açik” yazili dövizlerle, “sinira hayir, ulusalciliga hayir, sürgünü durdur” ve “sesli söyle, açik söyle, mültecilere kapimiz açik” sloganlari atarak Langen Beestenmarkt sokagindaki çocuk parkina yürüdü.

Protesto gösterisinde yapilan konusmada, ülkelerinden savas nedeniyle kaçan mülteciler ve çocuklarin güvenli olmayan ülkelere geri gönderilmesinin insancil disi oldugu mesaji verilirken, özellikle çocuklar için bu konuda farkli bir yasanin getirilmesi çagrisinda bulunuldu.

Avrupa’da mültecilere kapanan sinirlarin açilmasi gerektigini savunan göstericiler, bu yüzden mültecilerin gemilerle AB’ye gelmeye çalistigi Akdeniz’in ölümler yüzünden savas alanina döndügüne dikkat çekildi.

Gösteriye katilan bazi mülteci çocuklar, protestoyu organize eden ve gösteriye katilanlara desteklerinden dolayi tesekkür etti.

Çok sayida polisin görev aldigi gösteride, bir grup asiri sagcinin yapmak istedigi karsit gösteri ise polis tarafindan engellenirken, aralarindan bir kisi kimlik karti yaninda olmadigi gerekçesi ile gözaltina alindi.

Bir cevap yazın