• Cum. Mar 29th, 2024

Rotterdam’da Cumhuriyet Coşkusu

Özcan Özbay

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95.yıl dönümü Rotterdam Başkonsolosluğu tarafından verilen resepsiyonda coşkuyla kutlandı.

Başkonsolos Aytaç Yılmaz ile eşi Belgin Taşdirek Yılmaz’ın ev sahipliğinde Intel Hotels Panorama Room da gerçekleşen Resepsiyonda Başkonsolos ve eşi 2 yaşındaki minik kızları Janset ile tüm misafirleri kapıda karşıladılar. Eesepsiyona Hollanda Denk Partisi Milletvekili Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk, Hotiad Yönetimi, Musiad Rotterdam Yöneticileri, Hollanda Göç İdaresi temsilcileri, Rotterdam polis Teşkilatı temsilcileri, Sanatcı Cemil İpekçi ile çeşitli kurum ve kuruluşlardan temsilcilerin oluşturduğu seçkin bir davetli topluluğu katıldı.

Hollanda ve Türk Marşlarının okunmadının ardından Başkonsolos Aytaç Yılmaz ın hoşgeldiniz konuşması yaparak davetlilerin Cumhuriyet Bayramlarını Kutladı. Daha sonra Konsolos Mustafa Ünal ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın mesajını okumasıyla devam eden resepsiyonda Hollanda nın tanınmış müzisyenlerinden Semih Arıkan ve arkadaşlarının müzikleri ile davetlilere Türk mutfağından leziz örnekler ikram edildi.

Hollanda’da göreve başladığından bu güne kısa bir zaman olduğunu ancak bu süre içinde başta Rotterdam olmak üzere tüm Hollanda nın önde gelen insanları ile yoğun şekilde görğüşmeler içinde olduğunun altını çizen Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz “Göreve başlamamın henüz ikinci ayında siz değerli konuklarımız ile birlikte böylesine önemli bir etkinlikle Rotterdam gibi çok güzel bir şehirde bir araya gelmiş olmanın mutluluğunu da yaşadığımı ayrıca ifade etmek istiyorum. Daha iyi bir hoşgeldiniz olamazdı heralde. 29 Ekim hiç şüphesiz en büyük ulusal bayramımız. Türkiye Cumhuriyetinin kurulduğu 29 Ekim 1923 Türk Ulusu için bir dönüm noktasıdır. Modern bir ulus devletinin temelleri işte bu tarihte atıldı. Ondan sonrada üzerine koyarak ilerledik ve bu günde çağdaş dünya medeniyeti içinde müstesna bir yere sahip olduk. Bu vesile ile normalleşme sürecine giren Türkye Hollanda ilişkilerinin önümüzdeki dönemde hepimiz için olumlu sonuçları beraberinde getirmesini temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum.”

Bir cevap yazın