• Cum. Mar 29th, 2024

CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 95. YIL COŞKUSU

ByHaber Merkezi

Eki 30, 2018

CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 95. YIL COŞKUSU

Haber & Kamera : Özcan Özbay
Foto : Mustafa Koyuncu

Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği’nde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95. yıl dönümü nedeniyle resepsiyon düzenlendi.

Büyükelçilik rezidansında düzenlenen resepsiyonda ev sahipliğinin yeni atanan Büyükelçi Şaban Dışlı nın henüz Güven Mektubunu sunmaması nedeniyle Lahey Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Alper Yüksel yaptı.

Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi olarak atanan Şaban Dışlı`nın de konuk olarak katıldığı Cumhuriyet Resepsiyonunda, Askeri Ataşe Yarbay Kahraman Bozkurt, Hollanda’nın Denk Partisinden Türk asıllı Milletvekilleri Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk, Hollanda’daki NATO Müttefik Müşterek Kuvvet Komutanlığında görev yapan yüksek rütbeli Türk askerleri, Başkonsoloslar, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, büyükelçilik çalışanları, farklı ülkelerin askeri ataşeleri ve büyükelçilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Güven mektubunu sunduktan sonra resmen göreve başlayacak olan T.C. nin Lahey yeni Büyükelçisi Şaban Dışlı, Maslahatgüzar Yüksel ve Askeri Ataşe Yarbay Bozkurt, davetlileri kapıda karşıladı.

Alper Yüksel, resepsiyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dış temsilciliklere gönderilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Davetlilerin yeni görevinden ötürü tebrik ettiği büyükelçi Dışlı de herkese teşekkür ederek, “400 yıla aşkın Türk-Hollanda ilişkilerini, her alanda el birliği ile daha ileri noktalara taşıyacağız. Bunu hep birlikte yapacağız. Her iki ülkenin Dışişleri Bakanları da bu ayın başında bu isteğimizi Ankara’da dile getirdiler.” dedi.

Dişli, 31 Ekim’de Hollanda Kralı Willem-Alexander’a güven mektubunu sunduktan sonra herkesle tek tek tanışacağını da dile getirdi.

Mikrofonlarımıza özel bir demeç veren Büyükelçi Şaban Dışlı “Çok önemli bir gün, Cumhuriyetimizin kuruşulusunun 95. yılı. Aslında bu gün iki Bayram birden kutladık. Biliyorsunuz bu gün istanbul da Dünya nın en büyük hava alanının açılışıda gerçekelsti. Bir diğer mutluluğumuz da burada suan icra ettiğimiz Mustafa Kemal Atatürk ün bizlere armağan ettiği ve bu yıl 95. kez kutladığımız bu önemli gün, Cumhuriyet Bayramımız. Çok mutluyuz.

Ben henüz güven mektubunu sayın majestelerine sunmadığım için suan bende misafir sayılırım. İnşallah Çarşamba günü güven mektubunu sunduktan sonra hızla, gerek Hollanda yetkilileri ve gerekse vatandaşlarımız ile hasbehal etmeye başlayacağız. Kaldığımız yerden çok daha verimli şekilde devam edeceğiz inşallah. Bizi bu önemli göreve layık gören başta sayın Cumhurbaşkanımız ve Dışişleri Bakanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. En kısa zamanda yeniden kaynaşıp Hollanda ile olan ilişkilerimizi çok daha ileriye taşıyacağız.”dedi.

Resepsiyonda davetlilere Türk mutfağına ait lezzetler ikram edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı:

“Ülkemizde ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ile bu gurur günümüzü bizimle paylaşan tüm dostlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum.

Cumhuriyetimizin ilanının 95. yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Harbimizin kazanılmasına ve yeni devletimizin kuruluşuna öncülük eden tüm kahramanlarımızı tazimle yad ediyorum.

İlk Meclis’ten bugüne kadar, milli iradenin temsilcisi olarak ülkemizin kurtuluşu, gelişmesi, büyümesi, güçlenmesi için gayret sarf eden milletvekillerimize şükranlarımızı sunuyorum.

Bin yıllık vatanımız Anadolu topraklarının her karışında kanı ve alın teri olan tüm ecdada, şehitlerimize, gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Terörle mücadelede ve 15 Temmuz’da hayatlarını kaybeden güvenlik güçlerimiz ile vatandaşlarımızın aziz hatıraları, milletimizin hafızasında ve devletimizin kimliğinde daima yaşayacaktır.

Hiçbir engelin, sabotajın, oyunun bizi hedeflerimizden alıkoymasına müsaade etmeyeceğiz.

Ülkemizi ‘muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma’ mücadelemizde ileri demokrasi ve güçlü ekonomi yönünde kat ettiğimiz her mesafeyi, şanlı geleceğimiz için yakılan bir ışık olarak görüyorum. İstanbul’daki yeni havalimanımız da, işte bu ışıklardan biridir.

Selçuklu’dan Osmanlı’ya ve oradan genç Türkiye Cumhuriyeti’ne devreden tarihi süreklilik içinde süren büyük yolculuğumuzu, inşallah, 2023 hedeflerimizle taçlandıracak, 2053 ve 2071 vizyonlarımızla da bir üst seviyeye çıkartacağız.

Malazgirt’ten başlayıp son bir asırdır Çanakkale’de, Kut’ül Amare’de, Dumlupınar’da, Kıbrıs’ta devam eden zaferlerimizden, Suriye’deki insani duruşumuza kadar her gelişme, milletimizin asil duruşunun sembolleridir.

Türkiye’nin her başarısı, aynı zamanda insanlığın ortak vicdanındaki, bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mazlumların, mağdurların yüreğindeki umutları besliyor, canlandırıyor, harekete geçiriyor. İşte bu sebeple ülkemiz, dünyanın en büyük 17. ekonomisi olduğu halde, insani yardımlar konusunda milli gelire göre ilk sırada bulunuyor.

Herkesin kapısını ve kalbini kapattığı sığınmacılara evini ve yüreğini açan, insani sorumluluklarını bihakkın yerine getiren tek ülke Türkiye olmuştur. Tarihe, mazlumlara sırtını dönen değil evini ve ekmeğini bölüşen, her konuda tercihini haktan ve adaletten yana kullanan bir ülke olarak geçmenin şerefi bize yeter.

Bu duruşumuzdan asla taviz vermeyecek, hiçbir engelin, hiçbir sabotajın, hiçbir oyunun bizi hedeflerimizden alıkoymasına müsaade etmeyeceğiz. Bizler, 95. yıldönümüne vasıl olduğumuz Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Bu düşüncelerle bir kez daha 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı tebrik ediyorum.”

Bir cevap yazın