• Cum. Mar 29th, 2024

Hollanda’da Filistinliler Için Kostu

ByHaber Merkezi

Eki 22, 2018

Hollanda’da Filistinliler Için Kostu

Filistinli atlet Muhammed El Kadi, Hollanda’nin baskenti Amsterdam’da katildigi maratonda Filistin için kostu.

Geçen yil ABD’deki bir maratonda Filistin bayragiyla yarismak istedigi için vize verilmeyen El Kadi, Amsterdam’da binlerce atletin kostugu geleneksel Amsterdam Maratonu’na katildi.

Fransa’da yasayan El Kadi, AA muhabirine yaptigi açiklamada, kosmayi sevdigini ve Filistinlileri desteklemek için maratona katildigini söyledi.

El Kadi, “Halen var oldugumuzu göstermek, Filistin, Gazze, Bati Seria ve Kudüs’teki Filistinlilerin özgürlügü ve barisi için Filistin bayragiyla kostum. Filistin’in her zaman var olacagi ve bir gün özgür kalacagi mesajini vermek için buradayim.” dedi.

Hollanda’nin her yerinden Filistin ve farkli kökene sahip insanlarin kendisini ve Filistin’i desteklemek için maratona geldigini belirten El Kadi, bu tablodan mutluluk duydugunu kaydetti.

Farkli Filistin Grubu Dernegi üyeleri de hem El Kadi’ya hem de Filistin’e destek amaciyla maratonu seyretti. Ellerinde Filistin bayraklari olan grup, Israil zulmüne dikkati çekti.

Maratona Filistin’e destek için gelen soyadini vermek istemeyen Hollandali Mirjam, El Kadi’nin dünyanin her yerinde Filistin için maratonlarda kostuguna dikkat çekerek, “Bugün burada çok sayida kisiyle Muhammed El Kadi ve Filistin’e destek olmak için maratona geldik. Kendisi özgürlük için kosanlarin takiminda, uluslararasi maratonlarda Filistin için kosuyor. Amsterdam maratonuna bu dördüncü katilisi.” ifadesini kullandi.

Istanbul’da da kosmustu

Dünyanin farkli bölgelerindeki maratonlara katilarak yarisi Filistin bayragiyla tamamlayan atlet Muhammed El Kadi, geçen yil ekim ayinda ABD’nin Chicago kentindeki etkinlige katilmak istemis ancak vize basvurusu reddedilmisti. Bunun üzerine Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin tarafindan Istanbul Maratonu’na davet edilen El Kadi, Istanbul Maratonu’nda Filistin ve Türk bayraklariyla kosmustu. El Kadi, maraton öncesi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan da kabul edilmisti.

Maratonda Türkiye Rekoru 31 Yil Sonra Kirildi
Amsterdam Maratonu’nda Türkiye’yi temsil eden Kaan Kigen Özbilen, Mehmet Terzi’yi ait Türkiye rekorunu 31 yil sonra gelistirmeyi basardi.
21 Ekim 2018 Pazar 17:39
Maratonda Türkiye Rekoru 31 Yil Sonra Kirildi
Amsterdam Maratonu’nda Türkiye’yi temsil eden Kaan Kigen Özbilen, Mehmet Terzi’yi ait Türkiye rekorunu 31 yil sonra gelistirmeyi basardi.

Atletizm Federasyonundan yapilan açiklamaya göre 33 yasindaki Kaan Kigen Özbilen, Hollanda’nin baskentindeki 43. Amsterdam Maratonu’nunda Mehmet Terzi’ye ait Türkiye rekoru derecesini 4 dakika gelistirdi.

Kaan Özbilen, 2.06.24’lük derecesiyle maratonu besinci sirada tamamlarken, eski milli atlet ve federasyon baskanlarindan Mehmet Terzi’nin 10 Mayis 1987’de Londra Maratonu’nda yaptigi 2.10.25’lik derecesiyle elinde tuttugu Türkiye rekorunun, 31 yil, 5 ay sonra yeni sahibi oldu.

Kariyerindeki Avrupa ikinciligi, Akdeniz Oyunlari üçüncülügü, Avrupa kros sampiyonlugu gibi basarilarinin yanina, maraton Türkiye rekorunu da eklemeyi basaran Kaan Kigen Özbilen, 2016 yilinda Türk vatandasligina geçmisti.

Bir cevap yazın