• Per. Nis 18th, 2024

Başkonsolosluktan Konsolosluk İşlemleri Hakkında Önemli Duyuru

ByHaber Merkezi

Eki 19, 2018

Başkonsolosluktan Konsolosluk İşlemleri Hakkında Önemli Duyuru

Rotterdam Başkonsolosluğu sosyal medya üzerinden yaptığı yazılı duyuruda Konsoloslukta işlem yaptıracak olan vatandaşlarımızın aracılar kullanarak sıra ve fis aldıklarına yönelik bilgi alındığını ve bunun karşılığında da ücret ödendiği duyumuna karşılık sosyal medya üzerinden bir yazılı açıklama yaptı, açıklamada şöyle denildi; Son dönemde, Başkonsolosluğumuzda yapılan işlemler öncesinde sıra numarası veya randevu alınması için üçüncü şahısların devreye girdiği ve bundan kazanç sağladıkları yönünde duyumlar alınmaktadır.

Bilindiği üzere, TC Kimlik Kartı, askerlik, pasaport ve vize işlemleri ‘’https://www.konsolosluk.gov.tr/’’ adresinden randevu alınarak, diğer işlemler ise Başkonsolosluğumuzda sıra numarası alınması suretiyle gerçekleştirilmektedir. Randevu ve sıra numarası ücretsiz alınmaktadır. Üçüncü şahısların gerek randevu gerek sıra numarası almaları hususunda resmi bir yetkileri ve öncelikleri bulunmamaktadır.

Vatandaşlarımızın bu tür suistimallere karşı dikkatli olmaları ve sözkonusu işlemler için üçüncü taraflara para ödememeleri rica olunur.

Bir cevap yazın