• Per. Mar 28th, 2024

Hollanda’dan Dönüp Çiftlik Kurdu, Siparişlere Yetişemiyor

ByHaber Merkezi

Eyl 8, 2018

Hollanda’dan Dönüp Çiftlik Kurdu, Siparişlere Yetişemiyor

HOLLANDA’dan eşiyle Türkiye’ye dönerek Yeşiloba köyüne yerleşen Nuray Baltacı, Tarım ve Orman Bakanlığın Genç Çiftçi Projesi’ne başvurdu. Müracaatı kabul edilen Baltacı, geçen yıl tamamı 30 bin lira hibeyle 500 tavuk alarak çiftlik kurdu. Tavuklarından elde ettiği organik yumurtaları satarak ailesini geçindiren Baltacı, çevre köylerdeki kadınlara da örnek oldu.

Kırşehir Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Nuray Baltacı, Hollanda’dan döndükten sonra projeyi duyduğunu ve vakit kaybetmeden gerekli başvuruları yaptığını anlattı.

İŞLETMEYİ BÜYÜTECEK

Projeden önce evde küçük çaplı kümes hayvancılığı yaptığını ve evinin ihtiyaçları kadar ürettiğini kaydeden Baltacı, şunları söyledi: “Daha sonra Genç Çiftçi Projesine başvurdum ve 500 tavuk ile birlikte alet, ekipman ve kümes desteği aldım. Şimdi evimini bütün ihtiyaçlarını buradan gideriyorum. Kazandığım parayla inşallah yakın zamanda çok daha büyük bir işletme kuracağım. Üretimin en başında sonuna kadar her aşamasında varım ve işimi çok severek yapıyorum. Hasta tavuklarla bebek gibi ilgileniyorum. Şu an günde aldığım ortalama 300 yumurtayı hemen satıyorum. Taleplere yetişemiyorum.”

Bir cevap yazın