• Per. Nis 25th, 2024

Skandal Sözler: Denk ve Erdogan’i Seven Digerleri Defolup Gitsin

ByHaber Merkezi

Tem 12, 2018

Skandal Sözler: Denk ve Erdogan’i Seven Digerleri Defolup Gitsin

Hollanda’da Türkiye ve Fas kökenli seçmenlerin destekledigi Denk Partisi’nin lideri Tunahan Kuzu’nun, “Degisen Hollanda’yi istemeyen, yabancilarla yasamaya tahammül edemeyen defolsun gitsin” sözleri tartisma yaratti.

Ana muhalefetteki asiri sagci Özgürlük Partisi’nin (PVV) lideri Geert Wilders, Kuzu’ya Twitter üzerinden agir bir üslupla, “Denk ve diger Erdogan sevicileri hemen defolsun gitsin” yanitini verdi.

Wilders, Kuzu’ya ayrica, “Hollanda sizin vataniniz degil” diye seslendi.

Gazeteci yazar Wierd Duk de, Kuzu’nun “Defolup gitsinler” sözünü alintilayarak, “Eger siyasal Islam bir kez gücü eline geçirirse gerçekten olacak bu” dedi.

Ed Roodbeen adli Twitter kullanicisi ise konuya farkli bir öneriyle yaklasti:

“Kuzu’nun önerisinde bir firsat görüyorum. Türkleri Hollanda’ya, Hollandalilari Türkiye’ye tasiyalim. Hollanda 1 yil içinde gelismekte olan ülkeler statüsüne düser. Türkiye de, 20 yil içinde refah toplumu olur. Böylece hem Avrupa Birligi’nden (AB) kurtulmus oluruz hem de kendi ülkemizde tatil yapariz.”

Kuzu: Duygusal tepkilere katilmiyorum

Denk lideri Tunahan Kuzu ise Facebook sayfasindan elestirilere yanit verdi.

Tunahan Kuzu, sosyal medya üzerinde hazirladigi günlük videolarla taninan Türkiye kökenli Ismail Ilgün’e verdigi yarim saatlik röportajdan sadece birkaç cümlenin “cimbizlandigini” belirterek, “Bu duygusal tepkilere katilmiyorum” dedi.

Kuzu, giderek artan irkçilik ve yabanci düsmanligi ile mücadele etmeyi sürdürecegini vurgulayarak, “Böylece bütün Hollandalilar kendilerini evinde hisseder” ifadelerini kullandi.

BBCTurkce

Bir cevap yazın