• Sal. Nis 16th, 2024

BAKIŞ ARASI KİTABI OKUYUCU İLE BULUŞTU

ByHaber Merkezi

Tem 7, 2018

BAKIŞ ARASI KİTABI OKUYUCU İLE BULUŞTU

Özcan Özbay

Hollanda da iş adamı Aykut Torunoğulları ikinci kitabı Bakış Arası nı okuyucu ile buluşturdu.

Rotterdam da ünlü Tiyatro ve gösteri salonlarından biri olan Zuidplein Tiyatro salonunda gerçekleşen kitap tanıtım programına Rotterdam Başkonsolosu Sadın Ayyıldız, işadamları, bazı STK temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan 200 e yakın konuk katıldı.

Türkiye den gelen TV Programcılarından Cihangir Gökdoğan ın sunumu ile başlayan gecede Aykut Torunoğulları nın yeni kitabı ve kitabın yazarı Aykut Torunoğulları hakkında kısa birer konuşma yaptılar.

Gecede ilk konuşan Yazar, Şair Yavuz Nüfel çok heyecanlı olduğunu belirterek “Birinci kitabın tanıtımında da uzun uzun konuşmuştum, birinci kitabın kırvesi bu ikinci kitabında amcasıyım ben. Birinci kitap ile ikinci kitap arasında gerçekten büyük fark var. Sevgili Aykutbirinci kitabında çıraklıksa eğer bu ikinci kitap kalfalık, ustalık olmuş.”dedi. Daha sonra konuşan Rotterdam Başkonsolosu Sadın Ayyıldız ise, “Sevgili Aykut kardeşimizin bu ikinci kitap tanıtımı dolayısıyla bir arada olmaktan mutluyum. Aykut beyin ilk kitap tanıtımında da bulunmuştum. Öncelikle kitap yazma cesareti gösterdiği için Aykut Torunoğulları’nı tebrik ediyorum. Kitap, insanın ruhunu zenginleştiren, manen, kalben, ruhen güçlü kılan önemli bir araç. Kitabın bambaşka özellikleri var. Her kitap ayrı bir dünya, her kitap ayrı bir âlem. Dolayısıyla ne yazıldığından ziyade kitabı yazan, emek veren mutlaka kendinden bir şeyler katmıştır, bence bu önemli.” dedi.

Programa Türkiyeden katılan, Ender Balkır’ın türküleriyle renk kattığı programda Aykut Torunoğulları, ikinci kitabı olan Bakış Arası kitabı hakkında bilgi verdi. Torunoğulları bu ikinci kitabını hangi duygular içinde yazdığını, anıları ve gözlemlerini davetlilerle paylaştı.

Verilen kısa bir aranın ardından gece yeniden başladı. Programın ikinci bölümde yazar Aykut Torunoğulları yine hem kitap içeriği hemde gözemlerini anlatırken sanatçı Ender Balkır da aralarda müzikleri ile davetlilere güzel bir gece yaşattı.

Bir cevap yazın