• Per. Mar 28th, 2024

Hollanda, Türklerin Kutlama Yapmasını Yasakladı

ByHaber Merkezi

Haz 28, 2018

Hollanda, Türklerin Kutlama Yapmasını Yasakladı

Seçim gecesi Rotterdam’da Türklerin zafer turu atmasından rahatsızlık duyan koalisyon, yeni bir düzenlemeye giderek ‘kamu düzenini bozabilecek’ seçimlerin kentte yapılmasına izin verilmemesini öngören bir madde ekledi. Değişiklikle sokaklarda kutlama yapılmasının önüne geçilecek.

Hollanda’nın Rotterdam kentinde Türklerin seçim gecesi sokaklarda zafer turları atmasından büyük rahatsızlık duyan yeni koalisyon, ortaklık anlaşmasına ‘kamu düzenini bozabilecek’ seçimlerin Rotterdam’da yapılmasına izin verilmemesini öngören bir madde eklendiğini bildirdi.

Liberal VVD’nin grup başkanı Vincent Karremans’ın Türkiye seçimleri için Rotterdam’da oy kullanılmamasına rağmen böylesi bir yasak planını gündeme getirmesi, şaşkınlık yarattı.

ZAFER TURU ATANLARA PARA CEZASI KESİLDİ

Karremans, çok sayıda Türk’ün 15 Temmuz darbe girişiminin bastırılması başta olmak üzere çeşitli siyasi ve sportif olaylarda sokaklara çıkıp korna çaldığını, sevinç turları attığını ifade edip bunun kentte gerginliğe yol açtığını ileri sürdü.

Gazete Habertürk’ten Ünal Öztürk’ün haberine göre Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, seçim gecesi kentte tur atan sürücülerden 70’inin para cezasına çarptırıldığını ifade etti.

Bir cevap yazın