• Per. Mar 28th, 2024

FENERBAHÇE DE BÜYÜK TRANSFERLER BAŞLADI

ByHaber Merkezi

Haz 13, 2018

FENERBAHÇE DE BÜYÜK TRANSFERLER BAŞLADI

Louis van Gaal ile el sıkışan Fenerbahçe, Dirk Kuyt’ı ise yardımcı antrenörlük görevine getiriyor.

Sportif Direktör Damien Comolli, İstanbul’da olduğu ifade edilen dünyaca ünlü Hollandalı teknik direktörle anlaşma sağlarsa Kuyt’a da imza attıracak. Fenerbahçeli taraftarların çok sevdiği bir isim olan Kuyt, Van Gaal’in sağ kolu gibi görev yapacak.

Fenerbahçe’de teknik direktör arayışlarında artık son aşamaya gelindi. Son dönemde birçok teknik adamla temas kuran ancak sürpriz biçimde dünyaca ünlü Hollandalı teknik adam Louis van Gaal’i İstanbul’a davet eden sarı-lacivertli yönetim kısa süre içinde büyük operasyonu noktalamak istiyor.

İstanbul’da bulunduğu ifade edilen 66 yaşındaki Hollandalı teknik adam ile yapılacak son görüşmenin ardından anlaşma sağlanırsa sürpriz bir hamle daha gelecek. Başkan Ali Koç ve Sportif Direktör Damien Comolli, Van Gaal’in yardımcısı olarak sarı-lacivertli takımın eski futbolcusu olan Dirk Kuyt’ı göreve getirmeyi düşünüyor. Futbol hayatını geçtiğimiz günlerde noktalayan ve Feyenoord altyapısında göreve başlamaya hazırlanan Kuyt, iki taraf anlaşma sağlarsa Van Gaal’in Fenerbahçe’deki sağ kolu olacak.

Koç’un dostu

Başkan Ali Koç’un, Dirk Kuyt ile dostluk ilişkisi bulunuyor. Koç göreve seçilmeden önce Kuyt ile birçok kez görüşmüş ve fikir alış verişinde bulunmuştu. Van Gaal’in göreve gelmesi durumunda kulübü ve ligi çok yakından tanıyan Kuyt’ın yardımcı olarak teknik ekipte yer alması Van Gaal’in de işini kolaylaştıracak. Sarı-lacivertli takımın eski yıldızı teklife sıcak bakarken bu sayede Van Gaal’in uyum sürecinin de azalması hedefleniyor.

Bu arada Louis van Gaal son olarak Dirk Kuyt’ın jübilesindeki davetlilerden biriydi. Deneyimli teknik adam, Kuyt’ın Hollanda Milli Takımı’nda da teknik direktörlüğünü yaptı.

Alternatif Buvac

Eğer Van Gaal’de bir sorun yaşanırsa sarı-lacivertliler Boşnak çalıştırıcı Zeljko Buvac’ı takımın başına getirecek. Yönetim tercihini ya tecrübeli Van Gaal ya da genç, dinamik Buvac’tan yana kullanacak.

Louis van Gaal ile Dirk Kuyt, Brezilya’da düzenlenen 2014 Dünya Kupası’nda yakın bir ilişki kurdu. Van Gaal zaman zaman sağ bekte bile görev verdiği tecrübeli yıldızın fikirlerinden de yararlanıyordu.

Kaynak: Skorer

Bir cevap yazın