• Per. Mar 28th, 2024

Pegıda’nın Eylemi Büyüdükçe Bağış da Çoğalacak

ByHaber Merkezi

May 31, 2018

Pegıda’nın Eylemi Büyüdükçe Bağış da Çoğalacak

KENDİLERİNİ ‘Popup Kilisesi’ olarak adlandıran bir grup aktivist, PEGIDA’nın domuz etli eylemine karşı başlattığı bağış kampanyasından elde edilecek geliri eyleme maruz kalan camilere bağışlayacak.

Aktivist Rikko Voorberg, PEGIDA’nın yapmayı planladığı eylemle niyetinin Müslümanları kışkırtarak İslam’ı kötü göstermek olduğunu söyledi. Eylemin, ramazan ayının güzelliğine zıt olduğunu belirten Voorberg, “PEGIDA, kendini Hollanda’yı temsil ediyormuş gibi ve tüm Hollanda İslam’a karşıymış gibi gösteriyor. Ben bundan uzun süredir endişe duyuyorum. Bu yüzden başlattığımız bağış kampanyasıyla camiye karşı yapılan eylemin camilerin faydasına dönüşmesini sağlayacağız” dedi.

‘EYLEMLERİ BİZ KONTROL EDECEĞİZ’

Voorberg, kampanyaya katılmak isteyenlerin yapması gerekenleri ise şöyle anlattı: “Katılımcılar, kampanya için özel tasarlanan internet sayfasından, PEGIDA’nın eylem yapmayı planladığı kentlerden birini seçerek domuz etli mangal eylemine katılacak her kişi başına, kullanılacak et miktarına ya da mangal süresine karşılık istedikleri ücreti belirleyecekler. Biz de eylemleri kontrol ederek kampanyaya katılanların hesaba toplam ne kadar aktarması gerektiğini tespit edeceğiz. Eylem ne kadar büyük olursa camiye o kadar fazla bağış yapılmış olacak.”

PEGIDA, sosyal medya üzerinden Rotterdam, Utrecht, Gouda, Lahey ve Arnhem kentlerinde iftar saatinde cami önünde domuz etli mangal eylemi yapacağını duyurmuştu.

Kaynak: Hürriyet

Bir cevap yazın