• Cum. Nis 19th, 2024

UNUTMAYIN YARIN BiTiYOR..!!!

ByHaber Merkezi

May 11, 2018

Yurt Disi Seçmen Kütügüne Kayit ve Itiraz Süresi 12 Mayis’ta Sona Eriyor

Cumhurbaskani ve 27’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için yurt disindaki 57 ülkedeki 120 temsilcilikte oy kullanacak 2 milyon 500 binin üzerindeki seçmenler için kayit ve itiraz süresi 12 Mayis TSI 17.00’da bitiyor.

Avrupa’da birçok ülkede resmi tatil olmasina ragmen Türk vatandaslari yurt disi seçmen kütügünde isimlerinin olup olmadigini kontrol etmek, kayit ya da itirazda bulunmak üzere konsolosluklara müracaatta bulundu.

Yurt disi seçmen listesinde kaydi bulunan Türk vatandaslari, 7-19 Haziran döneminde istedikleri yurt disi temsilciliginde oylarini kullanabilecekleri gibi 7-24 Haziran süresince de gümrük kapilarinda vatandaslik görevlerini yapabilecekler.

Yetkililer, 2 Mayis itibari ile yurt disinda yasayan ve seçmen niteligi tasiyan Türk vatandaslarinin Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) “www.ysk.gov.tr” adresindeki “Yurt Disi Seçmen Sorgulama” sayfasindan kayitli olup olmadiklarini kontrol edebileceklerine dikkati çekerek, çesitli nedenlerle yurt disi seçmen kütügünde ismi bulunmayan ya da itiraz ve degisiklikte bulunmak isteyen vatandaslarin 12 Mayis’a kadar yurt disi temsilciliklerinde kayit yaptirilabilecegini belirtiyor.

Yurt disi seçmen kütügüne kayit, degisiklik veya itirazlar için postayla müracaatta bulunulmasinin mümkün olmadigi belirtilirken, söz konusu kayit ve degisikliklerin yapilabilmesi için vatandaslarin Adres Beyan Formu doldurarak sahsen temsilciliklere basvurmasi gerektigi ifade edildi.

YSK, yurt disinda bulunan seçmenlerin hangi saatler arasinda oy kullanacagina iliskin açiklamayi ilerleyen günlerde duyuracak.

Hollanda’da vatandaslardan konsolosluga yogun ilgi

Hollanda’da Türk vatandaslari, Yurt Disi Seçmen Kütügü’ne kayit veya degisiklik basvurulari için konsolosluklara yogun ilgi gösterdi.

Ülkedeki resmi tatilden faydalanan vatandaslar, bugün sadece adres beyan islemi yapan Rotterdam Baskonsoloslugu önünde erkenden siraya girdi.

Islemler çok kisa sürede tamamlaniyor

Bir cevap yazın