• Cts. Nis 20th, 2024

Amsterdam’da Siginmacilar Için Dayanisma Yürüyüsü

ByHaber Merkezi

Nis 28, 2018

Amsterdam’da Siginmacilar Için Dayanisma Yürüyüsü

Hollanda’nin baskenti Amsterdam’da, siginmacilarin barinma sorununa dikkati çekmek için dayanisma yürüyüsü düzenlendi.

Krugerplein Meydani’nda baslayan yürüyüse, kendilerine “Biz Buradayiz” adini veren siginmacilarin olusturdugu grup ile birlikte farkli kesimlerden Hollandali aktivist gruplar katildi.

Yaklasik 250 kisi, “Biz 24/7 buradayiz” pankartinin yani sira, “Mülteciler hos geldiniz, naziler degil”, “Insanlar, insanliginiz nerede”, “Hiçbir insan kaçak degildir”, “Afganistan’a sürgünleri durdurun”, “Biz sokakta yasayamayiz”, “Mülteciler sokakta kalmasin” ve “Mülteci ve göçmenlere dayanisma” yazili dövizler tasiyarak slogan atti.

Yaklasik bir saat süren yürüyüs, Jonas Daniel Meijerplein Meydani’nda son buldu.

Yürüyüste dagitilan basin bildirisinde, siginmacilarin barinma sorununa vurgu yapilarak, “Siginmacilar kaldiklari metruk binalardan çikmalari gerektigi için sokakta yasamak veya farkli binalara siginmak zorunda kaldilar. Belediye sadece 12 saatlik gece barinagi sunuyor fakat siginmacilar çalisma izni olmadiklari için gündüz sokakta yasamak zorunda kaliyorlar. Yeni olusan belediye yönetiminin kalici bir çözüm bulmalarini istiyoruz.” ifadeleri kullanildi.

Ülkede siginmacilar, Hollanda devleti tarafindan kabul edilmedikleri ve çesitli gerekçeler yüzünden de ülkelerine dönemedikleri için sokakta veya metruk binalarda yasam mücadelesi veriyor.

Bir cevap yazın