• Cum. Mar 29th, 2024

ARNHEM TÜRKİYEM CAMİSİNDE KRALİYET GÜNÜ

ByHaber Merkezi

Nis 27, 2018

ARNHEM TÜRKİYEM CAMİSİNDE KRALİYET GÜNÜ

Mustafa Koyuncu / Arnhem

Hollanda Kralı Willem Alexander Doğum Günü Kutlanıyor

Arnhem Türkiyem Camii’nde Kraliyet Günü 27, 28 ve 29 tarihlerinde Kermes düzenlenerek Kralın doğum günü kutlanıyor.

Türkiyem Camii yönetim kurulu başkanı Galip Aydemir açıklama yaptığı basın bildirisinde,

“Arnhem Türkiyem Camii ilk kez ana teması Kraliyet Günü olan bir Kermes düzenliyor.

27 Nisan Cuma günü Türk mutfağından hazırlanmış çeşitli yemeklerle, düzenlenecek klasik Hollanda oyunlarıyla, her türlü eşyanın satıldığı pazarıyla, ve caminin içini ziyaretçilere gezdirecek olmasıyla toplumun her kesimine açık olacaktır.

Geçen yılki Kraliyet Oyunları’ndan sonra bu yıl organizasyonu büyütmeye yönetim kurulu olarak karar verdik. Geleneksel kermese turuncu bir renk katarak caminin ve önündeki meydanı süsledik. Bu fikri bizim gençlerimiz üretti, ve gençlerimiz sayesinde Hollanda Kraliyet Günü bizim camimizi tanıtmak için güzel bir fırsat oldu. Yönetimimiz daima yeni faaliyetler ve aktiviteler peşindedir. Mahallemiz ile dayanışma içinde olalım, camimizin ziyaretçileri ile yakın temas kurmaya devam edelim.

Kraliyet Günü esnasında Presikhaaf mahallemizde motorlu çocuk treni kermes boyunca devamlı olarak çocukları dolaştıracak. Şenlik havasında olan aktivitelerle iç içe olacak bu trenler. Trenlerin başlangıç noktalarından birisi de Türkiyem Camimizdir.

Geleneksel kermesimiz 27, 28 ve 29 Nisan günleri devam edecek ve bütün Arnhem’de yaşayan insanları davet ediyoruz. Türkiyem camisi yönetim kurulu olarak bu etginliğimize herkezi ve hollandalılarıda davet ediyoruz.” dedi.

Üç günlük programda Hollanda’nın gelenekleri Türk kültürüyle örtüşecektir ve birbiriyle kenetleneceklerdir.

Programdan bazı örnekler: Geleneksel Hollanda oyunları, çocukların ikinci el eşya satmaları (çocuklar serecekleri örtüleri kendileri getirmelidir), caminin içinde tur düzenlenmesi, ev yapımı Türk yemekleri ve tabii çay, kahve eşliğinde, ve nice başka şeyler…

Bir cevap yazın