• Sal. Nis 16th, 2024

Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne Kayıt Degilseniz yada kontrol icin Bunu Mutlaka Yapin

ByHaber Merkezi

Nis 22, 2018

Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne Kayıt Degilseniz yada kontrol icin Bunu Mutlaka Yapin

24 Haziranda yapilacak olan Erken Genel secim ve Cumhurbaskanligi seciminde yurtdisinda oy kullanabilmek icin Vatandaslarimizi uyaran Rotterdam Baskonsoloslugu sosyal medya uzerinden bir duyuru yayimladilar. Duyuru söyle;

Değerli Vatandaşlarımız,

Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi yurtdışında Mayıs-Haziran ayında gerçekleştirilecek olup, Hollanda için seçim tarihleri bilahare duyurulacaktır.

Vatandaşlarımızın oy kullanabilmeleri için “Yurtdışı Seçmen Kütüğü”ne kayıtlı olmaları zorunludur.

Bu çerçevede ;
• Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) internet sitesinde (http://www.ysk.gov.tr ) Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ndeki kayıtların vatandaşlarımızca bizzat kontrol edilmesi gerekmektedir.

• Yurtdışı Seçmen Kütüğü’nde ismi bulunmayanlar ile kayıtlarında düzeltme veya yerleşim yeri değişikliği yapmak isteyen vatandaşlarımızın Başkonsolosluğumuza başvurmaları gerekmektedir.

• Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne kayıt ve değişiklik başvuruları için Başkonsolosluklarımız arasında görev bölgesi ayrımı bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın, bu amaçla görev bölgesinde bulunmadıkları dış temsilciliklerimize başvurmaları da mümkündür.

• Başkonsolosluklarımıza yapılacak başvurularda, kimlik ispatı için T.C. kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, TC Kimlik Kartı, pasaport, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim, savcı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden birinin gösterilmesi talep edilecektir.

• T.C. kimlik numarasını taşımayan kimlik belgeleri ile Hollanda makamlarınca düzenlenmiş kimlik belgeleri, kimliğin tespitinde geçerli kabul edilmeyecektir.

Seçimlerle ilgili olabilecek gelişmeleri takip edebileceğiniz güncel duyurular Yüksek Seçim Kurulu’nun http://www.ysk.gov.tr web sitesinde ve Başkonsolosluğumuz internet sitesi ile facebook ve twitter sayfalarında yayınlanmaya devam edilecektir. https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtdisi.jsp

Saygıyla duyurulur.

Bir cevap yazın