• Per. Mar 28th, 2024

Yeni Kriz Kapıda! Hollanda “Erdoğan Seçim İçin Gelmesin” Dedi

ByHaber Merkezi

Nis 21, 2018

Yeni Kriz Kapıda! Hollanda “Erdoğan Seçim İçin Gelmesin” Dedi

Hollanda Başbakanı, Erdoğan ve AK Partili bakanların 24 Haziran’daki erken genel seçim öncesi ülkesinde propaganda yapmasının “kamu düzeni için tehdit oluşturacağını” söyledi.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partili bakanların 24 Haziran’daki erken genel seçim öncesi ülkesinde propaganda yapmasının, “kamu düzeni için tehdit oluşturacağını” söyledi.

“İSTENMEYEN BİR DURUM”

Rutte, Türk politikacılarının kampanya talebini, “istenmeyen bir durum” olarak değerlendirdi. Hollanda Başbakanı, Cuma günün bakanlar kurulu toplantısının ardından soruları yanıtlayarak geçen yıl yapılan anayasa değişikliği referandumunda olduğu gibi, erken seçim öncesi de Türk hükümet üyelerini Hollanda’da görmek istemediklerini vurguladı.

“SORUN İTHAL ETMEK İSTEMİYORUZ”

Bunun, 2017 Mart’ında olduğu gibi kamu düzenini bozacağını söyleyen Rutte, Hollanda’daki Türkiye kökenli seçmenlere baskı uygulanmasını da önlemek istediklerini dile getirdi.

Seçim kampanyasının Türkiye odaklı olarak yürütülmesi gerektiğini savunan Hollanda Başbakanı, “Dışarıdan sorun ithal etmek istemiyoruz” dedi.

BAKANLARIN TOPLANTILARI İPTAL EDİLMİŞTİ

Hatırlanacağı gibi Hollanda Hükümeti, 16 Nisan referandumu öncesi Türk Bakanların ülkelerindeki toplantılarını iptal etmiş, hatta Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya diplomasi terbiyesine aykırı tutum sergilemişti.

BBCTurkce

Bir cevap yazın