• Sal. Mar 19th, 2024

Mücadelenin zaferi

Serpil Gündogdu Emre, Olanaksizliklar yüzünden egitim firsati bulamadi disaridan egitimini tamamladi ve kitap yazdi Subat ayinda bu hayalimdi gerçeklestirdim dedigi Mahi isimli romaniyla birlikte “Yüregim siir bagladi” isimli siir kitabini çikardi. Gelirini ögrencilere harcanmak üzere bir vakfa bagisladi.

Serpil Gündogdu Emre’yi kendinden dinleyelim,1983 yilinda Sivas’in Sarkisla ilçesinin Yükselen köyünde dogdum. Sekiz çocuklu bir ailenin en küçük çocuguyum. Bende bir çoklari gibi çocuklugumdan bahsederken okulumdan, ögretmenlerimden, sinif arkadaslarimdan bahsetmek isterdim ama imkansizliklar ve bir takim yoksunluklar yüzünden okutulamadim.

21 yasinda evlenip Hollanda’ya gelin olarak geldim. Bu aslinda benim için hayatimin bir dönüm noktasiydi. 12 yildir Hollanda’da yasiyorum ve bir oglum ve birde kizim var.

Bundan 17 yil önce hep hayalim olan annemin hayatini kaleme almaya basladim. 2018 yilinin subat ayinda hem bu hayalimi gerçeklestirdim hem de Mahi isimli romanimla birlikte “Yüregim siir bagladi” isimli siir kitabimi çikardim.

Imkansizliklardan dolayi okuyamadim. Isterdim ki bende olmasi gereken yaslarda okuyayim ve meslek sahibi olayim. Dogru düzgün okul yüzü görmemis biri olarak hep disardan okumak zorunda kaldim. Bu sebeple ögretmende ben oldum ögrencide.

17 yil önce kendime bir söz vererek “Eger kitabim cikarsa ve kitaptan para kazanirsam, bu parayi egitimini tamamlamak isteyen ögrencilere verecegim” demistim. Mahi çikti ve kitaptan gelen tüm geliri “Ali Ismail Korkmaz Vakfina” bagisladim. Bu sekilde farkindanlik yarattigimi düsünüyorum. Çocuklarimada egitimin anlam ve önemini asilamaya çalisiyorum.

Ayrica isaret dili biliyorum. Hollanda’da duyma ve konusma engelliler yurdunda yaslilarla gönüllü olarak çalistim. Isaret dili her dilde farkli. Bende bir engelli adayi olarak yasiyorum. Imkanlarim el verdigi sürece sosyal sorumluluk projelerine destek olmaya çalisiyorum. Bu sebeble Mahi’yi kabartma yazi olarak bastirip, görme engelli insanlara hediye etmek istiyorum. Yani Mahi’yi ve siirlerimi sesli kaydedip görme engelli insanalara ulastirmak istiyorum ama bunlar maddi ve maneviyatiyla zaman alacak isler.

Ama ben biliyorum ki bu sikintilari tek tek asacagim ve hayalini kurdugum ve düsledigim seylerin tamamini zaman ilerledikçe hayata geçirecegim.

Bir cevap yazın