• Cum. Mar 29th, 2024

Hollanda Türk Halk Oyunları Yarışması 25 Şubat’ta 14. Kez Sahne Alıyor

ByHaber Merkezi

Şub 15, 2018

Hollanda Türk Halk Oyunları Yarışması 25 Şubat’ta 14. Kez Sahne Alıyor

Özcan Özbay

Geleneksel olarak düzenlenen Hollandanın ilk ve tek Halk oyunları yarışması olarak ta anilan Hollanda Folklor vakfi bu yıl 14. kez düzenlenecek.

Hollanda Halk Oyunları Yarışması, (14e Nederlandse Kampioenschappen Turks Volksdansen) 25 Şubat 2018 Pazar günü saat 17.00 de Rotterdam Schouwburg Tiyatro Salonu’nda düzenlenecek.

Bu yil 14. cusu gercekelsecek olan yarışmanın organizatoru Altay Demirci konu ilgili şöyle konuştu, 2004′ten bu yana her yıl düzenlediğimiz Hollanda Halk Oyunları Yarışması bu yıl da gecen yıl olduğu gibi Rotterdam Schouwburg Tiyatro Salonu’nda düzenleyeceğiz. Türkiye’nin değişik yörelerinden oyunların sergileneceği yarışmanın kriterleri büyük önem arz ediyor. Buna göre, performans, kıyafet, kareografi, müzikle uyumu dereceye gireceklerin belirlenmesinde önemli tercih sebebi olacak” dedi.

Hollanda Türk Halk Dansları Vakfı tarafından bu yıl 14. kez düzenlenecek olan ‘Hollanda Halk Oyunları Yarışması’na Hollandalı grupların yanisira bu yil ilk olarak Londra dan da bir ekip katilacak.

Yarışma ve program ile ilgili daha geniş bilgiyi https://www.theaterrotterdam.nl/ sayfasından edinebilirsiniz.

Yer : Theater Rotterdam Schouwburg
Tarih : 25 Şubat Pazar
Adres : Schouwburgplein 25, 3012 CL Rotterdam

Bir cevap yazın