• Cts. Nis 20th, 2024

‘Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu’ kitabı piyasaya çıktı

ByHaber Merkezi

Şub 5, 2018

‘Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu’ kitabı piyasaya çıktı

Özcan Özbay

Hollanda da yaşayan emekli bankacı ve araştırmacı yazar Bülent Türker ve izmirde yaşayan İzmir Özel Türk Koleji Uşakizade Köşkü Müdürü ve araştırmacı Ahmet Gürel tarafından kalemem alınan ‘Cep Herkül Naim Süleymanoğlu’ adli, içeriğinde Dünyaca ünlü Haltercimiz Naim Süleymanoğlu nun hayatında bilinmeyenleri anlatan 120 sayfalık kitap Rotterdam da bulunan Hanimeli Kahvalti Salonunda yapilan bir imza günü ile basına ve vatandaşlara tanıtıldı.

Naim Süleymanoğlu ile 30 yıllık arkadaş olan yazar Bülent Türker yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Naim benim 30 yıllık dostum. Kendisi Hollanda ya da gelerek bir süre yanımda kaldı. Kendisi bana sürekli hayatını anlatan bir kitap yazmamı söylüyordu. Bende bunu mutlaka yapacağımı söylemiştim. Yaşadığı süre içinde benden istediği bu isteğini şimdi yerine getirdim. Değerli Ahmet Gürel hocam ile birlikte bu kitabı çıkarttık. Dünya yı omuzlayan bu küçük dev adamı tanımak isteyenler bu kitapta kendisini tamamen tanımış olacaklar.”dedi.

“Çok heyecanlıyım, 9’uncu kitabım”diyen Türker “9. kitabım ama bu kitabın ayrı bir özelliği var. Naim ile Hollanda da ya gelip misafir olduğu zaman 2013 yılında bu kitabı yazmaya karar vermiştik. Sonuna geldiğimizde bana bu kitabı şimdi yayınlamıyoruz ben öldükten sonra yayınlayacaksın demişti.

Önce üzülmüştüm. Son 10 yıl Naim’e çok vefasızlık yapıldı. O Türkiye ye kazandırdığı başarılar çabuk unutuldu. Onun gibi bir sporcu bir daha kolay kolay gelmez. Sadece sporcu değil o özgürlüğünde bir temsilcisi idi.

Bulgaristan Türklerinin ve dünya Türklerinin sevdalısı olduğu gibi tüm dünya ona tanıyor ve seviyordu. 1985 ve 86 da Çin’de Dünyada yılın sporcusu seçilmişti. Ayrıca Time Dergisine kapak olan tek Türk sporcusu olma özelliğine de sahipti. Aralık ayında onun için Kırklareli Vize ilçesinde ve Hollanda’nın Rotterdam şehrinde fotoğraf sergisi açmıştım.

Şimdi de kitabı çıktı. Nur içinde yatsın. Hayatta iken bu değerli insanların kıymetini bilmek lazım. Ustam Ahmet Gürel ile güzel bir eser meydana getirdik. Naimlerin kıymetini bilelim.”dedi.

11 haziran 2013 yılında yayımlanmasına karar verilen ve ismini Naim Süleymanoğlu nun kızları tarafından verildiği Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu kitabının içeriğinde hayatı, başarıları, ödülleri, kırgınlıkları, kızgınlıkları ve daha bir çok duygusu yer alıyor.

Bir cevap yazın