• Per. Nis 18th, 2024

“GÜN BİRLİK BERABERLİK OLMA GÜNÜ”

ByHaber Merkezi

Oca 30, 2018

“GÜN BİRLİK BERABERLİK OLMA GÜNÜ”

Mustafa Koyuncu Utrecht

MÜSİAD Utrecht Hollanda’daki sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Utrecht Meram Restaurant’ta bir araya geldiler.

Amsterdam Başkonsolosu Tolga Orkun toplantıya katılarak şunları ifade etti:

“ Başkonsolosluk olarak vatanını milletini seven, destekleyen, her kuruluşun yanında olmaya devam ederek ayrımcılık yapmadan vatandaşlarımızı kucaklamak istiyoruz. Son günlerde Türkiye üzerinde oynanan oyunlar hepimizi üzmektedir. Böyle bir durumda MÜSİAD Utrecht birlik beraberlik toplantısı bizleri memnun etmiştir”.

MÜSİAD Utrecht yönetim kurulu başkanı Ali Köklü konuşmasında,

“ Gün birlik beraberlik olma günü. Türkiye ve Ortadoğu üzerine oynanan oyunları dik durarak, birlik beraberlik içerisinde olarak Hollanda’daki sivil toplum kuruluşları olarak anavatanımız Türkiye’ye destek olmalıyız. Avrupa’daki vatandaşlarımız vatanına destek olarak ancak bu şekilde vatan borcunu ödemiş olur. Girişimciler olarak hedefimiz ticari ilişkileri geliştirerek ticari hacmimizi yükseltmek, ticarette Hollanda ve Türkiye arasında köprü oluşturarak ikili ilişkilerin başarıyla gelişmesini sağlamaktır. Bugün toplantıya katılan sivil toplum kuruluşlarını yaptıkları çalışmalarda iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek için özveriyle canla başla çalışarak projeler üretmektedirler. Bu çalışmalarımıza Türkiye’mizin ihtiyacı vardır. Bu çalışmalarımızı birlik beraberlik içerisinde yürütürsek başarıya ulaşacağımıza inanıyorum.

Bulunduğumuz ülkelerde gençlerimize sahip çıkmalıyız, eğitimlerine önem vererek önemli yerlerde görevler almalarını sağlamalıyız. Bunları yaparken de bulunduğumuz ülkelerde kanunlarına uyum sağlayarak asimile olmadan yaşamayı sürdürmeliyiz” dedi.

Bir cevap yazın