• Per. Nis 18th, 2024

YENİ BAŞKAN MEHMET AKSAKAL

ByHaber Merkezi

Oca 24, 2018

YENİ BAŞKAN MEHMET AKSAKAL

Enschede ve çevresinde köklü bir geçmişe sahip olan Enschede Türk Kültür Derneği 18. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen kongre ile Alpaslan Adıbelli başkanlık bayrağını Mehmet Aksakal’a devretti.
YENİ BAŞKAN MEHMET AKSAKAL10Kuran-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra kongrenin yapılabilmesi için divan teklifine geçildi. Erim Uğurlu (HTF Genel Sekreteri), Baki Emektar (Soest Ülkü Ocağı Başkanı) ve Şakir Tekçe’den (Hengelo Türk Kültür Derneği Başkanı) oluşan divandan sonra kongrenin açılış konuşmasını başkan Alpaslan Adıbelli yaptı.
YENİ BAŞKAN MEHMET AKSAKAL8Altı senedir teşkilat başkanlığını yürüten Alpaslan Adıbelli, güzel bir ortamda başkanlığı devredebilmenin mutluluğunu yaşadığını ve bundan sonra da her zaman teşkilatının emrinde olduğunu söyledi. Faaliyet ve muhasebe raporlarının okunması ve ibrazı sonrası Enschede Türk Kültür Derneği’nin yeni başkan, yönetim, disiplin ve denetleme kurulları için seçime geçildi. Yapılan seçim sonrası yeni dönemde başkanlığa Mehmet Aksakal getirildi.
Kürsüye teşekkür konuşması için davet edilen Mehmet Aksakal, altı senedir görev yapan Alpaslan Adıbelli ve yönetim kuruluna teşekkür etti. Mehmet Aksakal:”Teşkilatımızın üyelerine, bana ve yönetimde görev alacak arkadaşlarımıza göstermiş oldukları güvenden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah hep beraber güzel işlere imza atacağız. Disiplin içerisinde ve davamızın hedefleri doğrultusunda yürüyeceğiz.”dedi.
YENİ BAŞKAN MEHMET AKSAKAL9Kongrede son konuşmacı olarak kürsüye gelen Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik ise var olan ortamdan memnuniyetini dile getirerek konuşmasına başladı. Murat Gedik daha sonra gündemde var olan konulara değinerek eski başkan ve yöneticilerine tekrar teşekkür ve yeni başkan ve yöneticilere başarılar diledi.

Bir cevap yazın