• Cts. Nis 20th, 2024

Ibuprofen Kullanmayi Hemen Birakin!

ByHaber Merkezi

Oca 10, 2018

Ibuprofen Kullanmayi Hemen Birakin!

Doktorlar, 40 yas üzeri herkesi, en yaygin agri kesiciyi kullanmamalari konusunda uyariyor. Bu agri kesici Ibuprofen ve doktorlar neden sürekli uyariyor sizinle paylasiyoruz.

Ibuprofen Konusunda Uzmanlar Uyariyor

40 yas ve üzeri kisilerde Ibuprofen’in zararlari faydalarini asabilir. Geçici olarak bas agrisini azaltsa da, kalp rahatsizligina yol açmaya deger mi?

2005’ta FDA’nin yayinladigi uyarida Ibuprofen’in kalp hastaligi riskini ciddi derecede arttirdigi açiklanmistir. Kisa vadeli kullanimda bile bu riskin mevcut oldugunu söylemislerdir.

FDA’ya göre: “Risk, Ibuprofen kullanilan sürenin uzunluguna göre artar. Halihazirda bir kalp rahatsizliginiz olmasi gerekmiyor, ama varsa bu durum riski daha da arttirir. Bu riskler Ibuprofeni özellikle 40 yas ve üzeri hastalar için daha da tehlikeli kilar – bu yas kalp hastaliklarinin roket hiziyla bas gösterdigi yaslardir. “ Ibuprofen kalp krizi riskini %20 oraninda arttirabilir. Bu tür saglik uyarilari 10 milyon hastanin dahil oldugu analizler sonucu yapilmaktadir. Bu tür ilaçlar agri kesici ve ates düsürücü ilaçlar grubuna girer. Bas agrisindan kurtulmak için kalp krizi riskine girmek akil kari degildir. Agri kesici bir çok dogal ve saglikli yöntem bulunmaktadir. Bunlardan birini tercih etmek sadece bas agrinizi geçirmekle kalmaz, genel sagliginiza da faydali olur.

Bir cevap yazın