• Cum. Mar 29th, 2024

SON DÖNEME IŞIK TUTACAK MUHTEŞEM BİR KONFERANS

ByHaber Merkezi

Ara 11, 2017

CHP HOLLANDA BİRLİĞİ`NDEN SON DÖNEME IŞIK TUTACAK MUHTEŞEM BİR KONFERANS

Özcan Özbay

CHP Hollanda Birliği önceki geçtiğimiz hafta sonu Rotterdam Art Hotelde ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık ın konuşmacı olduğu ‘Yaşamda Adalet ve Demokrasi’ başlıklı bir konferans düzenledi.
arzuKötü hava koşulları nedeniyle katılımın çok yüksek olmadığı konferansta önce Ercan Söğüt sahne alarak sevilen türküleri seslendirdi. Daha sonra CHP Hollanda Birliği başkanı Arzu Özalp bir açılış konuşması yaparak misafirleri selamladı. Özalp konuşmasında “Böyle kötü bir havada dahi bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz Dünya da islam dendiğinde insanlar tedirgin oluyorlar.islamın günümüzde yaanlış şekilde kişiselleştirildiğini görünce bu konuda uzman diyebileceğimiz sayın İhsan Eliaçık beyle irtibata geçerek bilgilendirme amaçlı bir konferans düşüncemizi kendisine ilettik ve oda bizi kırmayarak Bulunduğu Zürih ten direk Hollanda ya geldi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.”dedi.

Daha sonra kürsüye gelen ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık bir saate yakın bir süreyi kapsayan bir sunum yaptı. Eliaçık yaptığı konuşmasında dini insanların yanlış bildiğini, bazı kişilerin bunu bilmlerine rağmen işlerin egeldiği için kimseyi uyarmadıklarını belirterek ” İslam denince doğru bilgiler gerekir. Kişilerin yorumlarla dini şekillendirmesi yanlıştır. Yeri göğü yaratan yüce Allah olduğu bilindiği halde herşeyin sahibinin o olduğu bilindiği halde, Kutsal kitap Kuran da bu sıkça telaffuz edildiği halde insanların bunu görmezden gelip herşeyi kendilerine göre yorumladıklarını görüyoruz. İnsana emeğinden başkası yoktur.her insan emeği karşılığında bazı şeylere sahip olabilir. Kimse kimseyi üstünlük iddiası ile yönetemez. Kimsenin kimseden daha fazla üstünlüğü yoktur. Yaradan Allah bile kendi üzerine rahmeti yani sevgi, merhamet ve şevkatı farz kılıyor. Eğer ondan sevgisiz, merhametsiz ve şevkatsız bir emir görürseniz bilinki o Allah`a ait değildir, birilerinin ortaya attığı bir yalandır. Eğer okumalarınızda duyumlarınızda Allahtan Adaletsiz bir emir adalete uymayan bir ayet görür yada duyarsanız bilinki o Allahın ayeti değil birinin uydurmasıdır. Çünki Allah kendisinin adil ve daima adaleti emreden olduğunu söylüyor. Ben bir çok tepki alsam bile islamiyetin insanlığa doğruluk ve dürüstlük çağırdığını islamın barış dini olduğunu anlatmayı kendime görev edindim. Suan yaşanan şey islamdan uzaklaşma, islami kişiselleştirme, kendine göre düzenleme dir. İnsanları dinden uzaklaştırmamak lazım. Bunu savunarak çıktığımız bu yolda Türkiye de bize anti Kapitalist Müslümanlar diyorlar.”dedi.

Bu zamana dek bir çok şeyin yanlış uygulandığınında altını çizen İhsan Eliaçık “Kurani Kerim de Kelime i Şehadet diye bir şey yoktur. Eğer öyle bir şey olacak sa da bunun Lehul Mülk ve Lailaheillallah cümleleri olmalıdır. Yani Mülk Allahındır ve Allahtan başka ilah yoktur. Muhammeden Resulullah ta Kuranda vardır. ama Kelime i Şehadet ten değil, O Muhammed Allahın Elçisidir demektir.”dedi.

İslamiyetin Barış dini olduğunu insanların öğrenmesi gerektiğini söyleyen Eliaçık “Bazı şeyler Allah ile kul arasındadır. baskılarla, uydurmalarla, yalanlarla, korkuyla insanları dine yaklaştıramazsınız. Herşeyi yasaklayan bir din değildir dinimiz. içki içmek yasaktır sözcüğü bile yanlış bilinen, söylenen bir sözdür. içki dediğiniz sıvı olarak içilebilen herşeyi kapsar. İçki içmek değil sarhoş olup çevreyi rahatsız etmek yasaktır, haramdır.”dedi.

Eliacikdaha sonra verilen arada okuyuculari icin ozel hazirlanan stand ta kitaplarini alanlarin kitaplarini imzaladi. Programin son bolumunde de katilimcilarla karsilikli soru cevap yapildi.

Bir cevap yazın