• Cts. Nis 20th, 2024

Kati Piri Türklerin Bulgaristan çilesini AP ye taşıdı

ByHaber Merkezi

Ara 7, 2017

Kati Piri Türklerin Bulgaristan çilesini AP ye taşıdı

Özcan Özbay

AP Türkiye Raportörü Kati Piri Gurbetçi Türklerin yoğun şikayetlerine neden olan ve bu konuda yerinde incelemelerde bulunarak sorunun çzüne ulaşarak derlediği Bulgaristan gümrüğü ve rüşvet olayını bir rapor haline getirerek Avrupa Parlementosuna sundu.

Yıllardır özellikle Türk gurbetçilerin Bulgaristan’da yaşadıkları mağduriyetleri inceleyen ve yapılan şikayetler doğrultusunda Bulgar hükümeti Türk-Bulgar sınır kapısında yolsuzlukla mücadele için konuyu yerinde inceleyerek Türklerin magduriyetini lapsayan bir rapor hazırlayan Avrupa Parlementosu Milletvekili ve Türkiye rapostörü Kati Piri ve yine Avrupa Parlementosu Belçika Milletvekili Kathleen van Brempt ile Balçika Flaman bölge milletvekili ve Senatör Güler Turan hazırladığı bu raporu Avrupa Parlementosunun Bulgaristan temsilciliğine sundu.

Bulgaristan’da yaşanan yolsuzluklar konusunda bir ortak açıklama yapan Avrupa Parlementosu Milletvekili ve Türkiye rapostörü Kati Piri ve yine Avrupa Parlementosu Belçika Milletvekili Kathleen van Brempt ile Balçika Flaman bölge milletvekili ve Senatör Güler Turan “Bulgaristan’da yaşanan yolsuzluklara son vermek için Bulgar hükümeti ile işbirliği yapmak istiyoruz. Bulgaristan’da tüm AB vatandaşlarının ülke çapında özgürce ve sorunsuz seyahat etmeleri mümkün olmalıdır. Bu amaçla, geçmişte yaşanan ve bu doğrultuda yapılan şikayetler çerçevesinde düzgün değerlendirmeler yapıp, Temmuz-Ağustos 2018 için sorunları ortadan kaldırmak adına bir izleme sistemi kurmak için birlikte çalışacak istiyoruz.”dediler.

Acıklamalarında bu konuda halen kendilerine şikayetlerin geldiğinin altını cizen raportörler “Bu konuda bizlere şikayetler her yaz geliyor. Bulgaristan üzerinde seyahat eden AB vatandaşları rüşvet ödemek zorunda bırakıldıklarını ifade ediyorlar. Avrupa Birliği içinde böyle bir durumun hala mümkün olduğuna inanmak çok zor. Bu doğrultuda geçtiğimiz yaz döneminde Avrupa Komisyonu’na yazılı soru gönderdik, ama henüz cevap alamadık. Artık bu duruma bir son verilmelidir.” dediler.

Bir cevap yazın