• Sal. Nis 23rd, 2024

“Dünyayı değiştirmek için kullanabileceğiniz en güçlü silah eğitimdir”

ByHaber Merkezi

Kas 26, 2017

“Dünyayı değiştirmek için kullanabileceğiniz en güçlü silah eğitimdir”

Özcan Özbay

Hollanda da eğitime verdikleri destekler ile gündeme gelen, gösteristen uzak, her yıl bir çok öğrencinin umudunu yaşamasını sağlayan kısa adı ÇEV olan Can Erzincan Vakfı yine eğitime destek sağlamak için duyarlı insanların katıldığı harika bir kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.
cev baskani murat kurt konusuyorGeleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza destek olmak için adeta yarışırcasına kahvaltı organizesine katılan duyarlı vatandaşlarımızı tek tek kapıda karşılayan Hollanda Can Erzincan Vakfı Başkanı Murat Kurt ve eşi Hatice Kurt organize boyunca birer garson gibi misafirlerle ilgilendiler.
cev kahvalti 2017 Katılımın gözlerini yaşarttığını belirten ÇEV Başkanı Murat Kurt katılımcılara teşekkür ederek ” Burs yardımında bulunduğumuz tüm öğrencilerimiz hakkında geniş bilgiler vermiştir. 23 Martta’ki Gençlerimizin yapacakları Proje hakkında da sunumda bulunmuştur. Hep şeffaf olduk olmaya da devam edeceğiz her şeyimiz açık ve nettir kim bu vakıfa bir kuruş yardım ediyorsa sorma ve sorgulama bilgi alma hakkına sahip olduğunun önemi belirtti. En az 5 ve 6 yıllık üniversitelerde okuyan gençlerimize üniversiteleri bitene kadar bu yardımlar yapılacak. Tüm burs ücretleri banka yolu ile öğrencilerimizin hesaplarına yatmakdadır. 23 Marttaki “Okuyan Engelli Gençlerimizle dayanışma ” projesini üstelenen gençlerimize de, genç kardeşlerine bu duyarlı desteği sunmak için çaba sarf ettiklerinden ötürü teşekkür ediyorum.”dedi.
cev kahvalti 2017-1
Ayrıca yeni bir proje olarak hayata geçirdikleri “‘Sende bir destekçi aile olurmusun” adli projelerine olan ilginin her geçen gün arttığını da belirten başkan Murat Kurt “Sende Bir Destekçi Aile Olurmusun’ projemizin her geçen gün büyüdüğünü mutluluk içerisinde gözlemliyoruz. inanın daha çok gencimize ulaşabilmek için olan hedefimizde çıtayı her gün biraz daha yükselterek hem katılımın hemde destek olacağımız çocukların sayısını arttırıyoruz.”dedi.

Konuşmasını teşekkür ile sonlandıran başkan Kurt “Ayrıca bu günümüzde ve her zaman bizden desteğini esirgemeyen HTİB Genel Başkanı Mustafa Ayrancı’ya , manevi desteğini hep yanımızda hissettiğimiz CHP Hollanda birliği ikinci başkanı Necdet Yüksekbaş arkadaşımıza, keyf restorant çalışanlarına ve davetimize iştirak eden herkese teşekkür ederiz. Nelson Mandela nın da dediği gibi ‘Dünyayı değiştirmek için kullanabileceğiniz en güçlü silah eğitimdir.’ Bizlerde eğer Dünyayı değiştirmek, Geleceğimizi sahiplenecek çocuklarımızı buna yetiştirmek istiyorsak bu işin başı Eğitim.”dedi.
cev kahvalti 2017-3
Geceden elde edilen 630 euroluk meblanın bir kismini Amsterdam Vrij Üniversitesinde Doktorasını yapmakta olan bir öğrenciye destek amacli verildiğini kalan diger kismininda ileride kullanilmak uzere Vakfin hesabina aktarildigi da gelen bilgiler arasında.

Hollanda Can Erzincan Vakfı nın bu güne kadar olan çalışmaları şöyle;

-Kurulduğu günden bu zamana dek toplamda 270 çocuğu tepeden tırnağa giydirdi,
-Bir okula 2 adet bilgisayar ve fotokopi masa ünitesi alımı,
-Bir köy okulunun kullanılmayan sınıfını komple yenileyerek 150 çocuğun faydalanabileceği bir kütüphane yapımı,
-içinde bulunduğumuz 2017 yılına kadar olan sürede 120 öğrenciye burs yardımı,
-Sadece 2017 yılı içerisinde 20 öğrenciye 5 ve 6 yıl arasında değişen burs yardımı,
-4 öğrencimizin hem burs hemde yurt yardımları devam ediyor
cev kahvalti 2017-6

Bir cevap yazın