• Per. Mar 28th, 2024

TÜRKÜLER SUSMADI

Gectigimiz 18 Kasim da Hollanda nin Enschede kentinde Turkiye den Özden Irmak ve Hüseyin Alan inda sanatci olarak katildigi muhtesem gecede Turkuler konustu, duygular sel oldu akti.

Tamer Şikar in organize ettigi ‘Turkuler Susmaz’  adli geceye bir cok Turku dostu katilirken, gece boyunca tum davetliler her turkuye eslik ettiler. Gecede yer alan Hollanda Can Erzincan Vakfi baskani Murat Kurt “Türkülere Gönül veren ve bu akşam arkadaşımızı yalnız birakmayan herkese teşekkür ederiz. Türküler kimi zaman aşklarımızı, kederlerimiz , hüzünlerimizi dile getirir kimi zaman hayatı ve sistemi sorgular. Fakat bizler bunları yapan bir çok ozanımızın degerlerimizin kıymetini ancak kaybettikten sonra anlayabiliyoruz. Muhim olan bu degerlerimize yasarken sahip çıkmaktir umarız bundan sonra boyle yaparız. Hani bir cümle vardır. “Nerede bir Türkü söyleyen görürsen korkma yanına otur çünkü kötü insanların Türküleri yoktur” demis büyük ustad Nesat baba. “dedi.
murat kurt cev baskaniGeceye ayrica Ayhan Beyaz, Damla Kalan, Aylin Öz, Erdinç Buruç, Gurup Dem ve Davul & Zurna sanatcilarida davetlilere unutamayacaklari dolu dolu bir turku gecesi yasatmis oldular.

Ayrıca bu gecede gelirinin Eğitim alanında kullanılmasi icin Hollanda Can Erzincanlılar vakfına bağışlanan acik arttirmada bir bağlama ve Modahuis Arnehim getirmiş olduğu el yapımı bilekliklerde satıldi. Elde edilen yaklasik 600 euroluk miktar CEV hesabina yatirildi.

Bir cevap yazın