• Cum. Nis 19th, 2024

Özel Ders Ödemesini Cinsel iliski ile Yapmak Yasal oldu

ByHaber Merkezi

Kas 17, 2017

Ögrencilerin Özel Ders Ödemesini Cinsel iliski ile Yapmasi Yasal Hale Geldi

Hollanda’da, taraflarin karsilikli rizalari ile ögrencilerin, özel ders karsiligi olan tutari cinsel iliski yoluyla ödeyebilmesi yasalasiyor. 18 yasindan büyük ögrenciler, özel ders karsiliginda para ödemek yerine karsi tarafa cinsel iliskide bulunmayi teklif edebilecek.

Hollanda hükümeti cinsel iliski karsiliginda özel ders vermeyi onaylayan teklifi yasalastiriyor. Böylece 18 yasindan büyük ögrenciler, ders aldiktan sonra ödemeyi cinsel iliski ile yapabilecekler. Hükümetin attigi bu adim, büyük tartismalari da beraberinde getirdi.

PARA TEKLIF ETMEK YASAK

Ulastirma Bakani Melanie Schultz van Haegen ve Adalet bakani Ard van der Steur, konunun yakin zamanda meclise tasinarak yasal hale gelecegini söyledi. Bakanlarin yaptigi açiklamada, cinsel iliski için para talep edilmesinin fuhus kabul edilecegi ancak taraflarin bu sekilde karsilikli riza ve inisiyatifle hizmetleri takas etmesinin kanuna uygun olacagini ifade etti.

ILISKI KARSILIGI DERS ALINABILECEK

Konu, cinsel iliski karsiliginda ders verdigi tespit edilen sürüs egitmenlerine fuhus sebebiyle sorusturma açilmasiyla gündeme gelmisti. Yapilan sorusturma sonucu taraflarin karsilikli rizalarinin oldugunun tespit edilmesi üzerine iki tarafa da cezai islem uygulanmamisti.

PROTESTO EDENLER DE VAR

Cinsel iliski ile ödeme yapilmasinin araçlarda yasa disi fuhusu artiracagi ve eskort ruhsati bulunmayan ögrenciler sebebiyle vergilendirme kayiplarinin yasanacagi ile ilgili endiseler barindiranlar, durumu protesto etti.

Bir cevap yazın