• Sal. Nis 23rd, 2024

5. KIRMIZI LALE FİLM FESTİVALİNE YOGUN İLGİ

ByHaber Merkezi

Eki 26, 2017

5. KIRMIZI LALE FİLM FESTİVALİNE YOGUN İLGİ

Özcan Özbay

Bu yil 5. gerceklesen ve 12 Ekimde start alan Kırmızı Lale Film Festivali ne ilgi her gecen gun biraz daha artiyor. 12 Kasım tarihine kadar Hollanda nin 5 degisik sehrinde devam edecek Turk Film gosterimlerinde Türkiye’den önemli filmleri sinemaseverlerle buluşturuyor.

Bu yıl Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Enschede ve Delft şehirlerinde 1 ay boyunca yarisma filmleri sinema severlerle bulusurken festival temasi da “Beyaz Perdede Aşk” olarak belirlendi. Bu çerçevede Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerinden başrollerini Hülya Koçyiğit ve Kerem Yılmazer’in oynadığı, Lütfü Ömer Akad’ın yönetmenliğini yaptığı Gelin Filmi ile Türkan Şoray ve Kadir İnanır’ın başrollerini paylaştığı Atıf Yılmaz filmi Selvi Boylum Al Yazmalım seyircilerle buluşacak.

Jacques van Heijningen, Saskia Kagchel, Mehmet Eryılmaz, Gözde Kural, Anouk Sluizer’dan oluşan Festival jürisi tarafından yapılacak değerlendirmeyle “En İyi Film Ödülü” ve “En İyi Yönetmen Ödülü” sahiplerini bulurken, Türk sinemasının değerli sanatçılarından Erdal Özyağcılar’a “Hayat Boyu Başarı Ödülü” ve Yeşilçam sinemasının unutulmaz yönetmenlerinden Ertem Göreç’e “Kırmızı Lale Ustaya Saygı Ödülü” verilecektir. Ayrıca bu yıl ilk kez Kısa Film Yarışması düzenlenerek genç sinemacıların teşvik edilmesi amaçlandigini da belirten Festival yetkilileri “Uzun metrajda Sarı Sıcak, Siyah Karga, Bana Git De, Mor Ufuklar, Bütün Saadetler Mümkündür, Babamın Kanatları, Ağustos Böcekleri ve Karıncalar filmleri yarışacaklar.”dedi.

“Ödüller 5 Kasım Pazar günü Rotterdam Cinerama sinemasında yapılacak törenle sahiplerini bulacak diyen Festival komitesi baskani Mehmet Emin Alkanlar ” Hollanda-Türkiye Kültür Vakfı olarak düzenlediğimiz Kırmızı Lale Film Festivali, Hollanda ile Türkiye arasında kültürel bağları sinema aracılığıyla güçlendirmeyi ve Türkiye sinemasının tanıtımını hedefliyor.”dedi.

Bir cevap yazın