• Çar. Nis 24th, 2024

Hollanda’da Mahkemeden Mülteci Çocuk Karari

ByHaber Merkezi

Eyl 21, 2017

Hollanda’da Mahkemeden Mülteci Çocuk Karari

Hollanda’da mahkeme, ölümcül oldugunu bilinen Fukosidoz hastaligindan muzdarip mülteci çocugun ailesinin yaninda degil, çocuk bakim evinde kalmasina hükmetti.

Iki hafta önce Çocuk Esirgeme Kurumunun basvurusu üzerine Emmen mülteci merkezinde alti yildir yasayan anne babasindan alinarak çocuk bakim evine götürülen, soyadi açiklanmayan 10 yasindaki Amir isimli mültecinin ailesi tarafindan açilan dava Assen Mahkemesinde görüldü.

Mahkeme, Amir’in 5 Kasim’a kadar çocuk bakim evinde kalmasi ve ailenin çocuklarini ziyaretine izin verilmesi karari aldi.

Amir’in ailesinin avukati Joancy Breeveld, AA muhabirine yaptigi açiklamada, kararin Avrupa Insan Haklari Sözlesmesi’ne aykiri oldugunu söyledi.

Karari “acimasiz” seklinde niteleyen Breeveld, “Çocuk Esirgeme Kurumu arastirma yapmadan, Amir’i daha önce tedavi eden ama su anda görevinden ayrilmis bir doktorun verdigi yanlis bilgiler üzerine harekete geçti. Bu dogru bir hareket degil.” dedi.

Breeveld, Amir’in amansiz bir hastaligi bulunduguna isaret ederek, “Amir, belki de son günlerini yasiyor. Acilen tekrar ailesinin yaninda olmasi lazim. Hayatinin son günlerinde ailesinin yaninda olmamasi çok üzücü bir durum.” diye konustu.

Amir’in ailesinden alinmasi kararini kesinlikle kabul etmediklerini aktaran Breeveld, kararin iptali için hizli sekilde üst mahkemeye basvuracaklarini kaydetti.

Adalet ve Güvenlik Bakanligi Devlet Müstesari Klaas Dijkhoff, Amir’in hastaligindan dolayi mülteci ailenin geçen yil Hollanda’da kalmasina karar vermisti. Aileye, mülteci merkezi yerine taninan bir ev hakki henüz yerine getirilmedi.

Bir cevap yazın