• Çar. Nis 24th, 2024

Hollanda firtinaya esir oldu

ByHaber Merkezi

Eyl 15, 2017

Hollanda firtinaya esir oldu

Özcan Özbay

Son bir haftadir Hollanda genelinde hatta tum Avrupa yi etkisi alan yagisli hava hayati kotu yonde etkilemeye devam ediyor.

Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (KNMI), hizinin saatte 120 kilometreye kadar ciktigini belirttigi firtinanin icin halki uyardi.

Gectigimiz haftadan bu yana etkisini kaybetmeyen yagisli hava ve esen sert ruzgarlar nedeniyle Hollanda genelinde 4 kisi agaclarin devrilmesi yuzunden yasamlarini yitirirken bir cok arac uzerine agac parcalari dusmesi ve bazi evlerin catilarinin ucmasida maddi hasarlara neden oldu.

Hollanda genelinde bazi bölgelerde kirmizi ve turuncu alarm verilirken ozellikle yayalarin sacak altlarinda giderken yada havadan gelebilecek ucan maddeler icin dikkatli olunmasi cagrisinda bulunuldu.

Firtina yuzunden Kara, hava ve demiryolu ulasiminda aksamalarin yasandigi Hollanda’da, Ülkenin en büyük havaalani Schiphol’deki uçak seferlerinde önemli aksamalar yasanirken çok sayida uçus iptal edildi.

Ayrica, ülkenin pek çok yerine tren ve toplu tasima seferlerinde de büyük aksamalar yasandi. Güvenlik için köprülerin kapali kalmasi nedeniyle nakliye tasiyan gemiler gidecekleri yerlere geçikmeli ulasti.

Bir cevap yazın