• Per. Mar 28th, 2024

Hollanda’da Tavuk Etinde de “Böcek İlacı” Alarmı

ByHaber Merkezi

Ağu 8, 2017

Hollanda’da Tavuk Etinde de “Böcek İlacı” Alarmı

Hollanda Gida Güvenlik Otoritesi, yumurtalarda böcek ilaci tespit edilmesinin ardindan tavuk etini de kontrol etmeye basladigini açikladi.

Hollanda basininda yer alan haberlerde, Hollanda Gida Güvenlik Otoritesinin, yumurtalarda tespit edilen “fipronil” adli böcek ilacinin tavuk etinde bulunup bulunmadigini arastirdigi kaydedildi.

Hollanda’daki Tavukçuluk Sektörü Örgütü Baskani Eric Hubers, tavuk etine iliskin sorusturmanin sadece birkaç sirketi kapsadigini belirterek tavuk etinde böcek ilacinin bulunma ihtimalinin düsük oldugunu düsündügünü söyledi.

Diger taraftan uzmanlar, tavuk etindeki böcek ilacinin insan sagligini tehlikeye atmayacagini savunuyor.

Yumurta krizi 7 ülkeyi kapsayabilir

Belçika’daki bir sirketin, “fipronil”i, Dega-16 adli dezenfektan maddeye karistirdiginin varsayildigi, bu maddenin özellikle Hollanda’daki tavuk çiftliklerinde kullanildigi ve burada üretilen yumurtalarin Almanya’ya da satildigi ifade edilmisti. Almanya’daki bazi sirketlerde de fipronil içeren yumurtalara rastlanmisti.

Yumurtalardaki böcek ilaci krizinin Almanya, Hollanda ve Belçika’nin yani sira bu ülkelerden yapilan yumurta ihracati vasitasiyla Isveç, Isviçre, Fransa ve Ingiltere’ye de siçrayabilecegi uyarilari yapiliyor.

Belçika Gida Zinciri Güvenliginden Sorumlu Federal Ajans, haziran ayinda ülkedeki yumurtalarda “fipronil” bulundugunu ancak sorusturmanin “gizliligi” nedeniyle kamuoyuna açiklanmadigini bildirmisti. Belçikali yetkililerin Avrupa Birligi Komisyonunu temmuz ayinda bilgilendirdigi ortaya çikmisti.

Bir cevap yazın