• Cum. Nis 19th, 2024

BEBEKLER iCiN ÖNEMLi…

ByHaber Merkezi

Tem 29, 2017

Uzmanlar, huysuz bebekleri rahatlatmak için ayakları ile BUNU yapman gerektiğini söyler!

Bebekler, rahatsızlıklarını bize bildiremek gibi bir şansı yoktur. Sen kendini eğer rahatsız hissediyorsan, mesela mide ağrısı veya ekşimesi, kabıslık veya ateşin varsa ilaç dolabına bakarsın, doktora gidersin veya eczaneye uğrarsın. Bazı insanlar ilaç kullanmaktan tamamen vazgeçer veya kendi elleri ile ev yapımı doğal ilaçlar kullanır. Bazıları da refleksoloji yapar.

Bebeğine refleksoloji yapmadan evvel mutlaka çocuk doktoru ile görüş. Ama bu ayak refleksoloji ile mızmız bebekleri sakinleştirebildiğini biliyor muydun? Eğer bir refleksoloji grafiği görmüşsen, bebeğinin ayağının her bölümü bir organ, kas veya vücut kısmına karşılık geldiğini bilirsin. Hafif basınç sayesinde kücüğünün her türlü rahatsızlığını hafifletebilirsin.

Bebeklere muhteşem Ayak Refleksoloji Rehberi
Çocuklar yaşadığı herhangi bir rahatsızlıktan dolayı ağladığı zaman refleks olarak ellerini ve ayaklarını oymaya eğilimliyiz. Ayak refleksoloji diğer masaj türlerine benzer, çünkü sakinleştirir ve iyileştirici etkilere sahiptir. Sırf akşamları eve gelip, ayakkabılarını çıkartıp ayak tabanını ve topuğunu ovmaya başlayıp ne kadar rahatladığını ve ne kadar iyi hissettiğini düşün. Bebeklerin bağları ve kasları daha tam olarak gelişmediği için, ayak refleksolojindeki yumuşak ovmalara daha fazla tepki göstermey eğimlilerdir.
bas disBaş ve Diş

Eller ve ayaklar üzerindeki belirli noktaların belirli organlara, kemiklere ve vücut sistemlerine yansıdığı için, refleksoloji grafiğini öğrenmek ve bir rahatlama sağlamak inanılmaz kolaydır. Örneğin, bebeğinin ayak uçları başına ve dişlerine hitap eder. Bu yöntem bebeğinin diş çıkartma sırasında çok yararlı olabilir – acısını azaltmak için ovalamak yeterli olur.
sinuslerSinüsler

Hafif baskılar ağlamasını, öfkesini, nezle, aşırı burun akmasını ve nefes almakta sorunlarını dindirmesi için kullanılabilir. Ayrıca ayağın ortası bebeğinin sinüslerini etkiler. Tabii refleksolojiyi denemeden önce MUTLAKA çocuk doktoruna başvurmayı unutma.
akciger ayakAkciğer

Bebeklerde göğüs tıkanmasını hafife alınmamalıdır. Refleksoloji basınç uygulamadan önce doktoruna danışmandan emin ol. Tıkanıklık muhtemelen soğuktan veya bir enfeksiyondan kaynaklanır. Bebeğinin ayak topları akciğerlerine karşılık gelir, bu yüzden oradan başlamalısın. Göğüs tıkanıklığı nefes almasında, yemek yemesinde ve/veya uykusu ile soruna yol açabilir.
solar plexusSolar Plexus

Ayak topu altındaki bölgeye basınç uyguladığında, mide arkasında bulunan ve mide bulantısına veya gerginliğe gelişebilen sinirler, solar plexus olarak bilinen bölgesindeki rahatsızlıkları hafifletebilirsin. Ayak topunun altını ovmak karın ağrısını da rahatlatabilir.
alt karinAlt Karın Bölgesi

Bebeklerin de yetişkinlere benzer bağırsak sorunları olabilirken, belirtileri farklıdır ve deşifre edilmesi daha zor olabilir. Ama bağırsakları canlandırmak için karını nazikçe ovmak yararlı olabilir.
ust karinÜst Karın Bölgesi

Eğer bebeğinin gazı varsa ayak tabanının alt bölgesini ovala. Çocuk doktoruna danıştıktan sonra, bebeğinin üst karın bölgesine karşılık gelen ayak tabanın ortasına hafif baskı uygula. Kabızlık bir ayak masajı ile giderilebilir.
pelvisPelvis

Bebeğinin topuğu pelvis bölgesine karşılık gelir. Bebeğinin karın ve kalça bölgesinde rahatsızlık yaşadığını düşünüyorsan, ayak topuğuna hafif basınç uygula.

Bir cevap yazın