• Per. Mar 28th, 2024

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANMA VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

ByHaber Merkezi

Tem 14, 2017

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANMA VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

Özcan Özbay / Den Haag

Geçen yıl 15 Temmuz da FETO terör örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenen Kalkışma da Şehit olan 249 vatandaşımızı anmak üzere Den Haağ da Büyükelçilik Rezistanında 15 Temmuz Şehitleri Anma ve Milli Birlik Günü tertiplendi.

Türkiye Cumhuriyeti Maslahat Güzarı Alper Yüksel, Ticaret Müşaviri Tayfun Erkan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Medeni Akın Basın Müşaviri Emrullah Akgündüz, Elçilik çalışanları, STK Temsilcileri ve medya mensuplarının katıldığı anma töreninde ilk olarak saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlandı. Daha sonra Den Haag Mescid-i Kuba Cami Din gorevlisi Yunus Gözcü tarafindan bu hain kalkismada yasamlarini yitiren Sehitlerimiz icin Kuran-i Kerim Tilafeti Okundu.
saygi durusu 15 temmuzMaslahat Güzar sayın Alper Yüksel in misafirlere hoşgeldin konuşmasının ardından günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada “O gün Türk Milletinin iradesine, Türkiye Cumhuriyetinin Anayasal DüzenineMilletin Demokratik Yöntemlerle seçtiği temsilcilerine, Milletin Kendisine karşı Menfur bir saldırı yapılmıştır.Bu saldırı ön yıllardır Devlet içerisine sızan Fatullahçı terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilmiştir. O gün milletimizin ortaya koyduğu irade neticesinde büyük bir hücumun kenarından dönülmüştür. O gece darbecilerin gösterdiği vahşet ve hıyaneti tanımlayacak kelimeleri bulmak zordur.”dedi.

Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisinin yapılmasının ardından Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Hollanda da aktif olarak çalışan Gazetecilere 15 Temmuz 2016 yılında FETO Terör örgütü elemanları tarafından bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi binasından kopan parçaların yer aldığı birer plaket verildi.

Tören kısmının sona ermesinden sonra da misafirlere ikramda bulunuldu ve program sona erdi.

Bir cevap yazın