• Cum. Nis 19th, 2024

DO-RE-Mİ COCUK KOROSU BU YIL DO-RE-MİNİ OLDU

ByHaber Merkezi

Tem 7, 2017

DO-RE-Mİ- BU YIL DO-RE-MİNİ OLDU

Özcan Özbay

Hollanda da Türk müziği dendiğinde ilk akla gelenlerden biri olan Müzisyen ve Öğretmen Semih Arıkan yaklaşık bir buçuk yıl önce kurduğu Arkan Müzik Okulundan bu yılın ilk Öğrencilerinin sene sonu konserini gerçekleştirdi.
doremini korosu20 si Çocuklardan oluşan toplam 50 kişilik bir öğrenci grubu ile bu seneye başlayan Arıkan Müzik Okulu bu yıl bi rilke daha imza atarak Do-Re-Mi çocuk korosunun yaş grubunu 4-8 yaş arasına çekti. Çocuk Korosu idari Sorumlusu Feza Erden ile Semih Arıkan ın birlikte hazırladıkları Do-Re-Mi- korosunun ismide bu yıl için yeni uygulama nedeniyle Do-Re-Mini olarak değişti.
doremi koro3Feza Erden ve Semih Arıkan dışında Gitar dersleri öğretmeni Sinan Sesen, Keman ve Piyano dersleri öğretmeni Burcu Ramazanoğluile Vurmalı Çalgılar dersi öğretmeni Veysel Dzhesur tarafından verilen kurslara her geçen yıl dahada ilginin arttığını belirten Arıkan Müzik Okulu sahibi Semih Arıkan “Bu yıl çocuk koromuzun yaş grubunu biraz dahaasağıya çekerek aslında kendi işimizi zorlaştırdık ama gördükki 4-8 yaş aralığına çektiğimiz çocuklarımız bunuda başardılar. Yeni sezon için hazırlıklarımıza şimdiden başladık. Ağustos ayı sonlarında yeni sezon için kayıtlarımızı başlatacağız. Yeni sezonda ayrıca bir yenilik daha olacak. Tüm Hocalarımız olduğu gibi Ney dersi ile yeni bir Piyano hocamızıda kadromuza ekleyerek öğretmen kadromuzu genişleteceğiz.”dedi.
doremi koro7Hollanda da tek Özel Müzik okulu olduklarınında altını çizen Arıkan “Açıldığımızdan bugüne bir buçuk yılı geride bıraktık. Birçok çocuğumuzu ve gencimizi Müzik eğitiminin basamaklarına yerleştirdik. Bu yıl 50 öğrenci ile kapattığımız sezonumuzu yeni sezonda dahada yukarı sayılara çıkartmak amacındayız.”dedi.
doremi koro11Cok sayida davetlinin katildigi final konserinde muzik sever davetlilerde gonullerince eglenip, cocuklarini seyretme imkani buldular.

Bir cevap yazın