• Per. Nis 25th, 2024

Karsu Dönmez, Bodrum’da Caz ve Rock Rüzgari Estirdi

ByHaber Merkezi

Haz 29, 2017

Karsu Dönmez, Bodrum’da Caz ve Rock Rüzgari Estirdi

TÜRK asilli Hollanda vatandasi olan sarkici Karsu Dönmez, bayram tatilinin son gününde Bodrum ‘da verdigi konserde seslendirdigi caz ve rock sarkilariyla tatilcilere keyifli bir gece yasatti.

Dünyanin en önemli sahnelerinden New York Carnegie Hall’da ve North SeaJazz Festivali’nde verdigi konserlerde ayakta alkislanan Karsu Dönmez, Bodrum Kalesi Kuzey Hendegi’ndeki konserinde kendi bestelerinin yani sira ‘Divane Asik Gibi’, ‘Gesi Baglari’, ‘Neredesin Sen’ gibi türküleri de seslendirdi. Konserine Türkçe ve yabanci rock sarkilariyla devam eden genç sarkici, kendisini dinlemeye gelen yaklasik 1500 kisiyi costurdu. Karsu Dönmez’e zaman zaman hayranlari da bulundugu yerden eslik etti. Dönmez, konserinde piyano da çalip, bu konudaki hünerini de gösterdi. 7 yasindan beri piyano çaldigini belirten Kansu, Hollanda’da dogup büyüdügü için bozuk Türkçesi ile yaptigi esprilerle de hayranlarini kahkaya bogdu.

Mülteci çocuklarin draminin kendisini çok etkiledigini belirten Dönmez, “Bu nedenle Amsterdam Tren Istasyonu’na sik sik giderek, onlara yardimci oluyorum. Mülteci çocuklar için Yunanistan’da bir okul açtim. Onlara Türkiye’de de Avrupa’da yardimci olmayi sürdürecegim” dedi. Dönmez, ardindan da mülteci çocuklar için Yemen Türküsü’nü söyledi. Iki saat sahnede kalan Dönmez, konserin sonunda uzun süre ayakta alkislandi. – Mugla

Bir cevap yazın