• Cum. Nis 19th, 2024

Bu Kez Willink Hükümeti Kurmakla Görevlendirildi

ByHaber Merkezi

May 31, 2017

Bu Kez Willink Hükümeti Kurmakla Görevlendirildi

Hollanda’da, yeni hükümetin kurulmasinda koalisyon ihtimallerini arastirma görevi son hükümette Devlet Bakanligi yapan Herman Tjeenk Willink’e verildi.

Temsilciler Meclisi, ülkede 15 Mart’ta yapilan seçimlerden sonra yeni hükümetin kurulmasinda koalisyon seçeneklerinin arastirilmasi için görevlendirilen son hükümetin Saglik, Sosyal Yardimlasma ve Spor Bakani Edith Schippers’in istifa etmesi üzerine hükümeti kurma görevini Willink’e verdi.
hollanda-da-schippers-pes-ettiTemsilciler Meclisi, Schippers’in sundugu raporu görüsmek için bugün bir araya gelerek hükümeti kurmakla görevlendirilen Willink’in hem çogunluk hem de azinlik koalisyon hükümeti üzerinde arastirma yapmasini istedi.

Siyasi liderler hükümeti kurmak için gösterdigi gayretinden dolayi Schippers’e tesekkür etti.

Schippers’in, Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD), Hristiyan Demokratlar Birligi (CDA), Demokrat 66’nin (D66) ve Yesil Sol (GL) partileri arasinda yaptigi müzakerelerde özellikle göç konusunda yasanan anlasmazlik nedeniyle koalisyon görüsmeleri seçimlerden iki ay sonra tikanmisti.

Daha sonra tekrar görevi alan Schippers, siyasi liderlerle yaptigi görüsmelerde farkli bir sonuç alamayinca görevinden istifa etmisti.

Bir cevap yazın