• Cts. Nis 20th, 2024

Kralin Sarayina Karsi Türk Bayraklari Astilar

ByHaber Merkezi

May 14, 2017

Hollanda’da Ilginç Protesto! Kralin Sarayina Karsi Türk Bayraklari Astilar

Hollanda’nin parlamento merkezi Lahey’de Noordeinde Sarayi’nin karsisinda bulunan bir binanin Türk bayraklariyla donatilmasi, ülke gündeminden inmiyor.

BAYRAKLAR SÜRTÜSMEYE “ALET EDILMIS” OLABILIR

Kral Willem Alexander’in çalisma ofisinin karsisindaki binanin bir Türk isadami tarafindan kiralandigi iddia edilmisti. Kentin sik caddelerinden Noordeinde’deki binanin yeni kiracisinin kimligi belirlenemezken, binanin 38 yasindaki sahibi Bobby Bras’la belediye arasinda uzun süredir ciddi bir sürtüsme yasandigi, bayraklarin da bu tartismaya ‘alet edilmis’ olabilecegi ifade ediliyor.

TÜRK BAYRAKLARIYLA BASKI KURUYORLAR

Hollanda medyasindaki iddialara göre Bras, tarihi binayi 5 lüks dairelik bir apartmana dönüstürmek istiyor. Lahey Belediyesi ise tarihi olmasi sebebiyle binada yenileme çalismalarina izin vermiyor. Bobby Bras’in planlarini kabul etmeyen belediye üzerinde binayi Türk bayraklariyla donatarak baski kurmaya çalistigi ileri sürülüyor.

‘TEPKI ÇEKER, ACILEN KALDIRIN’ DEDILER…

Den Haag yerel partisi Groep de Mos Kral’in çalisma sarayinin karsisinda bir binanin camlarina içten asilan Türk bayraklarinin insanlarin tepkisini çekecegi için acilen kaldirilmasini istedigi belirtildi. Türk bayrakli binanin Lahey’in Noordeinde bölgesindeki çarsida ve Hollanda Krali Willem Alexander’in çalisma sarayinin çaprazinda bulundugunu söyleyen Groep de Mos, bu tutumun kabul edilemez oldugunu savundu. Sadece Türk bayraginin degil Çin, Amerika vs bayraklari da olsa bu konumdaki binalara baska bir ülkenin bayraklarinin asilmamasi için belediyenin yaptirim uygulamasi gerektigini aktardi.

Bir cevap yazın