• Cum. Mar 29th, 2024

Dikkat… THY’den yeni karar, 1 Mayis’tan itibaren geçerli olacak

ByHaber Merkezi

Nis 28, 2017

Dikkat… THY’den yeni karar, 1 Mayis’tan itibaren geçerli olacak

Türk Hava Yollari (THY), 1 Mayis’tan itibaren yapilan bilet satislari ile 1 Temmuz itibariyle gerçeklestirilen dis hat seferlerinde parça bagaj uygulamasinin geçerli olacagini duyurdu.

THY’nin resmi internet sitesinden yapilan açiklamada, parça bagaj uygulamasinda, her bir bagajin ilgili uçus noktasinda tanimli agirlik ve ölçü üst limitlerine uyup uymadigi ve bagaj adedinin asilip asilmadigina dikkat edilecegi belirtildi.

Belirtilen agirlik ve ölçüleri asan bagajlar için yolcudan fazla bagaj ücreti tahsil edilecegi ifade edilen açiklamada, seyahat edilen güzergahta toplam agirlik hakki asilmasa da belirtilen parça sayisi asiliyorsa, fazla bagaj ücreti tahsil edilecegi bildirildi.

Açiklamada, ücretsiz bagaj hakkinin parça basina 23 kilogram (kg) oldugu seyahatlerde, parça basina fazla agirlik (overweight) ücreti ödenerek, o parçanin agirlik hakki 32 kg çikarilabilecegi aktarilarak, sunlar kaydedildi:

“Economy ve Business Class’ta ekstra fazla bagaj ücreti 23 kg agirligindaki bagajlar için geçerlidir. Örnegin, ‘2×32’ kg ücretsiz bagaj hakki bulunan bir business class yolcusu, ekstra 1 parça ücreti ödeyerek maksimum 23 kg agirliginda bir bagaj daha getirebilir. 23-32 kg arasi ekstra bir adet fazla bagaj için ekstra fazla bagaj ücreti ve fazla agirlik (overweight) ücreti bir arada tahsil edilir. Yabanci bir hava yolu firmasinin dahil oldugu seyahatlerde en önemli tasiyicinin (MSC) ücretsiz bagaj hakki kurallari ve fazla bagaj ücretleri uygulanir. MSC, seyahatteki en önemli ve/veya uzun mesafeyi uçan hava yoluna göre belirlenir. Eger seyahatinizde MSC, THY ise Türk Hava Yollari’na ait ücretsiz bagaj hakki kurallari ve fazla bagaj ücretleri geçerli olur. Eger MSC, yabanci bir hava yolu firmasiysa ilgili havayolu firmasinin bagaj kurallari geçerli olur. ABD çikisli ya da varisli ortak (interline) uçuslarda US DOT (US Department of Transportation) uygulamalari kapsaminda MSC farklilik gösterebilir.”Açiklamada, seyahatinizden önce yolcularin biletlerini kontrol etmeleri ve ücretsiz bagaj hakkinin belirtildiginden emin olmalarini istedi.

Bir cevap yazın