• Cum. Nis 19th, 2024

Wilders’ten Suudi Arabistan’in BM Kadin Komisyonu’na Seçilmesine Tepki

ByHaber Merkezi

Nis 26, 2017

Wilders’ten Suudi Arabistan’in Birlesmis Milletler Kadin Komisyonu’na Seçilmesine Tepki

BBC Turkce

Hollanda’da asiri sagci Özgürlük Partisi’nin (PVV) lideri Geert Wilders, Suudi Arabistan’in Birlesmis Milletler Kadinin Statüsü Komisyonu’na seçilmesi nedeniyle, ülkesinin BM insan haklari kuruluslarina sagladigi destegi kesmesini istedi.

Wilders’ten Suudi Arabistan’in Birlesmis Milletler Kadin Komisyonu’na Seçilmesine Tepki
Hollanda’da asiri sagci Özgürlük Partisi’nin (PVV) lideri Geert Wilders, Suudi Arabistan’in “Birlesmis Milletler Kadinin Statüsü Komisyonu’na seçilmesine tepki gösterdi. Wilders Holalnda hükümetinden, ülkesinin BM’nin insan haklari kuruluslarina destegini kesmesini istedi.

Wilders, “Develer bile kadinlardan daha degerli sayiliyor” dedigi Suudi Arabistan’in kadin haklari konusundaki bir komisyona seçilmesinin saçma oldugunu savundu.

Ana muhalafet lideri Wilders, konuyu Hollanda Parlamentosu’nun gündemine tasidi.

Hollanda Disisleri Bakani Bert Koenders’in yanitlamasi istemiyle bir soru önergesi veren Wilders, hangi Avrupa Birligi (AB) ülkelerinin bu karara destek oldugunu sordu.

‘Seriat rejimi altinda ezilen kadinlarin suratina atilmis bir tokat’

Wilders, Hollanda hükümetinin Suudi Arabistan’a destek verip vermedigini ya da komisyona seçilmesinden dolayi kutlayip kutlamadigi sorusuna da her verdi.

Suudi Arabistan’da “develerin bile kadinlardan daha degerli sayildigini” dile getiren asiri sagci lider, bu kararin “seriat rejimi altinda ezilen kadinlarin suratina atilmis bir tokat” oldugunu savundu.

Wilders, artik Hollanda’nin, “insan haklari kulüpçükleri” dedigi BM kuruluslarina bir kurus bile yardimda bulunmamasi çagrisi yapti.

Bir cevap yazın