• Cts. Nis 20th, 2024

Geert Wilders’i Koruyan Polise Fas Mafyasiyla Isbirligi Gözaltisi

ByHaber Merkezi

Şub 23, 2017

Geert Wilders’i Koruyan Polise Fas Mafyasiyla Isbirligi Gözaltisi

Hollanda’da asiri sagci politikaci Geert Wilders’i korumakla görevlendirilen Fas asilli bir polis, geçen hafta Faslilara “pislik” diyen Wilders’in konumunu Fasli bir suç örgütüne sizdirma süphesiyle gözaltina alindi.

Geçen hafta Faslilar için “pislik” diyen Wilders, Basbakan Mart Rutte’ye bu güvenlik açiginin kabul edilemeyecegini söyledi.

Emniyet, söz konusu polisin Fas asilli oldugunu ancak Wilders’in yakin korumaligini yapmadigini söyledi.

Anketlere göre Wilders’in Özgürlük Partisi önümüzdeki ay gerçeklesecek genel seçimde ilk sirayi alacak.

Associated Press ajansina konusan polis sözcüsü Dennis Janus, Pazartesi günü gözaltina alinan polisin “gizli emniyet bilgilerini özel alanda paylasmakla” suçlandigini dogruladi.

Yillardir polis korumasinda yasiyor

Emniyet içindeki kaynaklara dayanan yerel medya, bu bilgilerin Hollanda’da bulunan bir Fas mafyasina verildigini yazdi.

Wilders ölüm tehditleri nedeniyle on yildan uzun süredir 24 saat polis korumasi altinda yasiyor.

Emniyet Genel Müdürü Erik Akerboom bir Hollanda radyosuna konusarak bu polisin asiri sagci siyasetçinin koruyan ekipte kritik bir pozisyonu olmadigini, bu yüzden Wilders’in güvenliginin tehlikede olmadigini düsündügünü söyledi.

Ülkedeki Faslilarin sayisini azaltma sözü verdigi için geçen yil nefret söyleminden suçlu  bulunan Wilders ise Twitter’da “Polisin beni koruyacagina gözüm kapali güvenemezsem çalisamam. Bu kabul edilemez” paylasiminda bulundu.
Wilders’in Özgürlük Partisi’nin genel seçimde birinci çikmasi beklense de diger siyasi partiler bu partiyle koalisyon kurmayacaklarini açikladi.

Bir cevap yazın