• Cum. Mar 29th, 2024

BU GÖREV SİZİN

ByOzcan Ozbay

Oca 4, 2017

BU GÖREV SİZİN

Ülkemizde son dönemlerde ( gerçi son yıllarda demeli ama olsun) sıkça yaşanan olaylarda yeni bir evreye girdik gibi geliyor bana.

Yapılan eylemlerden sonra karşımıza eylemi yapan teröristin Türki cumhuriyetlere mensup insanlar olarak çıkması beni korkutmaya başladı.

En son istanbul Reina da yaşanan ve 39 kişinin yaşamını yitirdiği Terör eyleminde eylemi gerçekleştiren teröristin yine Türki Cumhurieyetlerden biri olarak karşımıza çıkmasından sonra, eylemin ardından bu ülke insanlarının açtığı bir cafeye giderek oradan para alması haberlere yansıdı.

Bunlar habersel olarak detay adına doğru şeyler. Ama beni korkutan olay farklı. Yarın öbürgün o işyeri talan edilirse, içindekielre bir şey olursa bunun günahı suçu kimin olacak.

İnsanları boy hedefi göstermenin, hele hele kimlik beyanlarında Türki Cumhuriyetlerden insanlar olduğunu vurgulamanın bence zararı toplumsal kine dönüşmeden toplum liderlerinin buna el atması lazım.

Şimdi birilerinin ( bu birileri yine her zaman dediğim gibi STK temsilcileri ve Toplum Örgütleri Liderleri ) ortaya çıkıp insanları soğuk kanlılığa davet ederek, eylemlere karışan türki Cumhuriyet kimlikli insanların kafaları karıştırılarak bunu yaptırdıkları, o kişinin uyruğunun topluma mal edilmemesini herkesin anlayacağı şekilde anlatması gerekiyor. Hatta bu ŞART..!

Suan yaşadıkları olaylarla strese giren, sınır sistemleri tamamen bozulan, kaybettikleri şehitler yüzünden gözünü kin bürümüş, ruhsal düzeni alt üst olmuş bir ülkenin insanlarına döndük. Yarın öbür gün birileri çıkarda Azerile bizi vurdu, Özbekler bize saldırdı, Tatarlar şöyle yaptı, Uygurlar bunu dedi diye bizleri yanlış yönlendirir ve toplumsal çatışmaya azmettirirse işte o zaman bittiğimizin resmidir.

Bunun olmaması içinde siz sayın STK ve Toplum örgütleri liderlerine çok iş düşüyor….Bu toplumu yine önceden olduğu gibi birleştirin, kardeş olduğumuzu hatırlatın…

Bir cevap yazın