• Cum. Mar 29th, 2024

ADD HOLLANDA DAN COSKULU CUMHURiYET KUTLAMASI

ByHaber Merkezi

Kas 1, 2016

ADD HOLLANDA DAN COSKULU CUMHURiYET KUTLAMASI

Ataturkcu Dusunce Dernegi Hollanda subesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Emekli Albay Ali Türkşen’in katıldığı coşkulu bir torenle kutladı

Emekli Kurmay Albay Ali Türkşen’in konusmaci olarak katildigi etkinlikte katılım sayısınin çok yüksek olmasi dikkat cekerken, bir cok vatandas ta programi disardan takip etmek zorunda kaldi.
serife alpaslan
Hollanda’nın Lahey şehrinde düzenlenen kutlama ADD Hollanda başkanı Şerife Alpaslan`in konuşmasıyla basladi. Alpaslan konuşmasında “tek bir Cumhuriyetimiz var ve buna hep beraber sahip çıkmalıyız” dedi.

Daha sonra kürsüye TGB Hollanda Genel Başkanı Mustafa Selçuk çıktı ve yoğun kalabalığı selamlayarak tum katilimcilarin Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Mustafa Selçuk konusmasinda “Avrupa’da çok gurbetçi var, size soruyorum; bizim kadar vatanına bağlı bir millet görüyormusunuz bunların icinde? Ben göremiyorum!” dedi. Selçuk TGB’nin Avrupa yapılanmasından bahsederken “Sponsorsuz, kendi çabalarımızla ve bize destek olan büyüklerimizin yardımlarıyla böyle güzel etkinlikler yapıyoruz” dedi.
29Ekim 2016-add hollanda1Konuşmaların ardından Türkiye Gençlik Birliği’nin “O’nun Gençliği 10 Yaşında” Adlı kısa belgeseli izlendi. Belgeselden sonra konuşma yapan emekli Kurmay Albay Ali Türkşen FETÖ´yü ve Hükumetin Cumhuriyet kurumlarını tahrip etmesini eleştirdi. Sonrasında Silivri´de yaşadığı zorlukları ve anılarını anlattı.

Ali Türkşen herşeye rağmen umutsuzluğa kapılmamak gerektiğinin altini cizerek “kim davet ederse etsin icabet ederim, bir kişi bile kazansak bu umuda giden bir ışıktır” diyerek bölünmemeliyiz vurgusu yaptı.

Daha sonra soru cevap bölümünde vatandaşlarımızın sorularını en içtenlik ile cevaplayan Ali Türkşen gelen herkese teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Kutlama Mehtab Guitar ve Şahin & Işıl çiftinin seslendirdiği türküler ile son buldu.

Bir cevap yazın