• Cum. Mar 29th, 2024

Seni seviyorum Atam!

Byadmin

Eki 29, 2016

Seni seviyorum Atam!

Seviyorum seni,
Özgürlük aşkını,
Bağımsızlık sevdanı,
Dik başlılığını,
İnatçılığını,
Mücadele ruhunu,
Devrimciliğini,
Cesaretini,
Dik duruşunu,
Evrenselliğini,

Neden biliyor musun atam?

Çünkü sen dünyaya kadınların insan olduklarını öğretmekle kalmayıp bizlere 5 aralık 1934’de seçme ve seçilme hakkını verdin! Sen bana kadınlığımı ve herşeyden önce insanlığımı verdin!

Atam, sen beni ve kadınlarımızı köle olmaya layık değil, omuzlarda göklere yükselmeye layık gördün!

Sen kadınların eğitimi için mücadele etmekle kalmadin, kadınlara en büyük hakkı olan irfanı verdin!

Sen Kadın haklarının önünü açmakla kalmadın! Çünkü sen atam, benim 12 yasında çocuk yaşta evlendirilmemem fakat okumam ve kendimi geliştirmem için meydan okudun! Bizim meydan okuyuşumuz ve haklarımızı talep etmeyip haklarımızı almamız da bundandır!

Atam sen beni Kadın olduğum için küçümseyip eve kapatmadın! Aksine yanına oturttun, aynı saflarda, aynı ortamlarda yer almamı ve dim dik ayakta durup özgürce fikirlerimi savunmamı öğrettin! Çünkü sen atam, 100 yıl geçmiş olsa dahi binlerce erkeğin içinde tek Kadın olarak kalsam bile bana erkeklere meydan okumasını ve hiç kimseye boyun eğmemeyi öğrettin!

Atam, sen olmasaydın, ben ben olamazdım!

Sen olmasaydın, biz kadınlar bağımsız ve özgür bir şekilde ayakta duramaz, bağımsızlık  ve özgürlük de bizim karakterimiz olamazdı!

Baş komutanım, Atam.. Seni seviyorum, sen ki cumhuriyeti yokluktan var eden, bizlere armağan eden, bize emanet edensin. Her fırtınadan sonra güneş tekrar doğarmış ve o güneş özgürce tekrar cumhuriyetimizin üzerine doğacak! Atam, senin özgürlük aşkın benim aşkım! Senin bağımsızlık sevdan benim sevdamdır! Emanetin de, emanetimdir!

Işıklar içinden bizleri izliyorsun, biliyorum.. Aynı duyguları yaşıyoruz, endişelisin bunu hissediyorum.. Yaralandık Atam, yaralarımız ağır olabilir, kan kaybediyor da olabiliriz.. Fakat ölmedik!  Dim dik ayaktayız ve yaşıyoruz! Sadece bir adım geri attık, koşunun belki de en güzel 100 metresine hazırlanıyoruz! Neden mi?

İstiklal savaşında da olduğu gibi ön saflarda göğüsümüzü gererek, korkusuzca, cesurca, inatla, canla, başla, yine biz kadınlar en önde olacağız! Çünkü;

“mevzubahis vatansa gerisi teferruattır!”

Cumhuriyetin büyümeyen asi kızı,

Şenay Tosun

By admin

Bir cevap yazın