• Per. Nis 18th, 2024

Banka hesaplarında eksiye düşenlere kötü haber

ByHaber Merkezi

Eki 19, 2016

Banka hesaplarında eksiye düşenlere kötü haber

Bankalarda hesabı olan milyonlarca vatandaşa kötü haber. Hesabında eksiye düşen tüm vatandaşların, 1 Aralık 2016 tarihinden itibaren eksiye düşen miktarları Kredi Kartı Bürosu’na (BKR) kredi kartı borcu olarak işlenecek.

1 Aralık tarihinde yürürlüğe girecek olan uygulama ile, banka hesabınızın eksiye düşmesi (roodlimit) halinde eksiye düşen miktar bankalar tarafından BKR’e kredi kartı borcu olarak bildirilecek. Söz konusu değişiklik, hayatında ilk kez eksiye düşen müşteriler içinde geçerli olacak.

İşlemin negatif olarak algılanmaması gerektiğini belirten ING sözcüsü, bu işlem ile müşterilerimizin borçlarını düzenli olarak ödedikleri, taahhütlerini yerine getirdiklerini, açık olan miktarların ise kredi kartı borcu olarak işlem görülmesi anlamına geldiğini ifade ediyor. Hesaplarda eksiye düşmenin kredi kartı borcu olarak algılanmasının ‘çok garip’ bir durum olarak algılanmaması gerektiğini belirten sözcü, “Kredi kartı, BKR tarafından da bilindiği üzere, hesap bakiyenize bağlı olmadan harcama yapmanızı sağlayan bir sistemdir.” dedi.

BKR nedir?

Bir nevi kredi sicili olan BKR, kişilerin kredi başvurusu ve kredi borcu geçmişinin tamamını içeren ve silinmesi oldukça zor olan bir veri tabanıdır. BKR’e kaydı yapılan bir kişinin bu kurumdan kayıtlarını silmeden Hollanda’da hiç bir şekilde borç ve kredi alması mümkün değildir. Çeşitli borçlar sebebiyle etkilenen kredi notu, önemli süreçlerde kredi almanızı engelleyebilir.

Nur Cihan

Bir cevap yazın