• Cum. Mar 29th, 2024

En çok Türk ve Faslı çocukların dişleri çürük

ByHaber Merkezi

Eyl 7, 2016

En çok Türk ve Faslı çocukların dişleri çürük

Erasmus MC tarafından gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, Türk ve Fas kökenli çocukların yüzde 60’ının dişleri çürük.

gaatjes-dis

Erasmus Üniversitesi Tıp Merkezi’nin Rotterdam çocukları arasında gerçekleştirdiği bir araştırma sonuçlarına göre, Hollandalı ailelerin çocuklarının yüzde 20’si 6 yaşından itibaren diş çürüğü nedeniyle dolgu yaptırırken bu rakam Türk ve Faslı çocuklarda yüzde 59 olduğu açıklandı.

Uzmanlar, bazı toplumlarda süt dişlerinin değişecek olması nedeniyle tedavinin gereksiz olduğu yönünde bir kanı var. Oysa süt dişleri ağızda omur boyu kalacak daimi dişlerin sağlıklı olmazlarını sağlayan özelliği taşıdığını belirtiyor.

Uzmanlar, başta genetik özelliklerin ya da anne ’den bulaşan bakterinin dişlerdeki çürüğün oluşmasına neden olmaktadır. İşte aslında çürüğün izlenebilirliğinde ilk başlangıç aşması bu bakteri geçişinin önlenmesi ile olmalıdır.

Çocuklarda ağız bakim alışkanlığını geliştirmek, anne ve babanın tutumu ve diş fırçalama alışkanlığının doğru yerleşmiş olması ile belirlenebileceğini belirten uzmanlar, çocuklarda diş sağlığının korunabilmesi için ebeveynlerin daha bilinçlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

E. Cihan

Bir cevap yazın