• Per. Mar 28th, 2024

Putperest..!

Byadmin

Tem 28, 2016

Putperest..!

Putperestlestirdiklerimizden misiniz? Yoksa, Putperestlestiremediklerimizden misiniz? Imkanim olsa 19 mayisi Türkiye’de kutlar ve geçirirdim… Türk kurtulus savasinin basladigi gündür 19 mayis 1919! Yokluktan var edilen cumhuriyet var ya hani? Su sevr anlasmasinda çizilen sinirlara karsilik Milli mücadele’nin baslatildigi hatta sonra lozan anlasmasi imzalanmisti? Hatta bizim Karaman bile Italyanlardan kurtulmustu.. Tarih dersine hosgeldiniz bea!

Insanlara, bazilarina, tamam açik söyleyecegim, Atatürkü sevmeyenlere hatta nefret edenlere karsi Sevr ve Lozan anlasmasinin sinirlarina bakmalarini rica etmisimdir her zaman.. Gerçekler yalan söylemez! Ama yok, siz ben italyan, ingliz ve fransizlarin sömürgesi altinda yasar giderdim hatta daha da olmadi Osmanliya biraktiklari bir karis topraklara yerlesirdim diyorsaniz, siz bilirsiniz! Her seyi geçtim karsima geçip kirmizi rujlu dolgun dudagi ve bir karis etigiyle kuru kuru Atatürk düsmanligi yapanlar var ya bir de.. Bitiyorum o süslü gacilarima! O da herhalde 19 mayis 1919’da Samsun çikartmasi olmasaydi dolgun kirmizi rujlu ve bir karis etegiyle degil kara çarsafiyla muhalefet ederdi 2016’da!

19 mayis Atatürk’ü anma , Gençlik ve spor bayrami bu sene daha farkli benim için.. Neticede birileri sampiyon olacak.. Ehh kargalar sürüyle kartallar yalniz uçar! Bildiginiz gibi en büyük besiktasli ulu önderimiz Atatürk!

Keske 19 mayis Anitkabire gidebilseydim. Gerçi o zaman da putperestlikle suçlanirdim herhalde.. Fakat anlamadigim bir sey var.. Ne mi? Anlatiyim.. Simdi biz Anitkabire gidince güya putperest oluyoruz ya.. Peki bu türbelere falan gidip zengin koca, lüks ev, pahali araba, çok parali bir is ve dolgun bol sifirli hesap numaralari isteyenler ne oluyor? Neticede islamiyet demiyor mu birilerinin “yüzü hürmetine” bir seyler istemeyin diye? Ayrica bilmiyorum dikkatinizi çektimi fakat mesela ben genelde her istanbula gittigimde Eyüp Sultan camisine gider iki rekat namaz kilarim, yasin okur dua ederim ardindan Eyüp Sultan Hazretlerinin yanina geçer orada da bir fatiha okurum. Dikkatimi çeken DIyanet islerinin zaten oralara tabele koymus olmasi. Tabelalarda insanlari ikaz ediyor dilek dilemeyin, bez baglamayin, kurban kesmeyin gibi.. Ama biz hala israrla türbelerde yukarida saydigim seyleri türbe sahibinin “Yüzü hürmetine” isteriz! Yapmayin bebem yapmayin.. Allah korusun! Bir müslüman kardesiniz olarak sizleri ikaz etmek boynumun borcu..

Benim anitkabire gitmem, atama bir yasin-i serif okumamin neresi putperestlik? Atami sevmemin neresi putperestlik? Anlamis degilim.. Haaaa evet canim, arada sirada abartanlarda oluyor.. Mesela 2007 yilinda sanirsam o zamanlarin basbakani bu zamanlarin cumhuru türban yasagini kaldiracagim dediginde birileri Anitkabire sikayete gitmisti.. Trajikomedi resmen.. Sunu da söylemeden geçemeyecegim.. Atatürk kadinlarin kilik ve kiyafeti hakkinda “Inkilab” yapmadi.. O konu hakkinda tek bir sözü oldu o da; “Isi modaya birakacagiz!” Moda zaten isi götürdü..

Atatürk’ü anma, gençlik ve spor bayraminiz simdiden mübarek olsun! Benim ki bu sene pek bir mübarek geçecek.. Dedigim gibi.. Asil olan hayattir.. Hayatta Besiktas!

Loca gündi sever sizi.. Atami sevmeyenleri hariç tabi ki!

Atatürkçe, kadinca, insanca kalin,

Cumhuriyetin büyümeyen asi kizi,

By admin

Bir cevap yazın