• Per. Nis 18th, 2024

HOLLANDA YOZGATLILAR FEDERASYONU 10. DAYANIŞMA ŞÖLENİ

ByHaber Merkezi

Ara 4, 2018

HOLLANDA YOZGATLILAR FEDERASYONU 10. DAYANIŞMA ŞÖLENİ

Özcan Özbay

Hollanda Yozgatlılar Federasyonu 10. kez bir araya geldiler. 10. Yozgatlılar Dayanışma etkinliğine Yozgat Valisi Kadir Çakır Şeref misafiri olarak katıldı.

Saygi durusu ve istiklal marsinin ardindan bir açılış konuşması yapan Hollanda Yozgatlılar Federasyonu başkanı Zeki Baran tümkatılımcılara teşekkür ederek federasyonun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yeni çalışma projeleri hakkında da bilgi veren başkan Baran “Federasyon olarak icraatlarımız içerisine Öğrenci burslarını ekledik suana kadar birkaç öğrencimize federasyon yönetici ve üyelerimiz ile federasyonumuzun çalışmalarını destekleyen işadamları burs verdiler. Bundan sonrası içinde çalışmaalr yoğun şekilde devam edecek.”dedi.
Bir diğer projeyi açıklamak için de mikrofona konuşan Hatip Açkalmaz “Yozgatlılar her yıl farklı farklı çalışmaların altına imzalar atmıştır. Yozgatta bir orman kurulması, avrupanın göbeğinde Hengolada bri çeşme yaptık. iki yıl içerisinde 750 çocuğumuzu giyindirdik. Şimdide bir yavrunun elinden de sen tut bu proje ile bu yıl çalışacağız lütfen projeye destek olmaya devam edin.”dedi.

Daha sonra mikrofona Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz gelerek “Öncelikle bu gün bu anlamlı etkinliğe davetiniz için teşekkürlerimi sunuyorum. Bu tür etkinlikler, hollanda da yaşayan toplumumuzun dayanışma ve işbirliğini arttırmak adına çok önemli. Sizlerin zaman zaman bir araya gelmeniz, aslında kimliğinize olan sahip çıkışınızın en güzel göstergesidir. Holalda da uzun yıllardır yaşıyrosunuz. Burada işçi ike artık buranın aslı bir unsuru ildunuz.”dedi.

Mikrofona daha sonra Denk Partisi milletvekili ve aslen Yozgatlı olan Selçuk Öztürk geldi. Öztürk konuşmasında “Akdağ madenini sevin, boğazlıyanı sevin ama Rotterdam`ida sevin. Çamlığı sevin, Çayıralanı sevin, çekereği sevin ama Amsterdam ı da sevin. Hollanda da 45 bin Yozgatlı var. Birçok işveren var. Sizle Hollanda ekonomisini zirveye taşıyan etkenlerden birisiniz. “dedi.

Sölende kısa bir konuşma yapan Yozgat Valisi sayın Kadir Çakır yaptığı konuşmada Yurtdışındaki vatandaşlarımızın örgütlenerek daha güçlü hale gelmiş olmalarından duyduğu memnuniyetin altını çizdi. Vali Çakır “Yurtdışına işçi olarak çıkan vatandaşlarımızın artık o ülkelerde yaşamın bir parçası olmasından, yönetiminde yer alıyor olduğunu görmekten çok mutluyuz. Ben 4 hafta oldu Yozgat a Vali olarak atanalı. Tüm çalışma hayatımda olduğu gibi buradada kapım hep açık olacak, kimin ne derdi varsa direk bana ulaşarak bu derdini dile getirecek.”dedi.

Daha sonra Federasyon çalışmaalrina katkıda bulunanlara plaketleri dağıtıldı. Program Bayram show un ardından yemekle devam ederken geceye süpriz olarak katılan ünlü komedyen Yavuz Seçkin de kısa bir gösteri yaptı. Program, Yozgat ın sevilen yerel sanatçılarından Çelebi Emice nin komedi showu ve sanatçı Yudum un sevilen eserleri ile sona erdi.

Bir cevap yazın